Karamürsel'de hayatını sürdüren Muzaffer Akgün hayatını kaybetti

Emekli olduktan sonra Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine yerleşen ve burada hayatını sürdüren Muzaffer Akgün rahatsızlığı nedeniyle, tek evladı olan kız...

Emekli olduktan sonra Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine yerleşen ve burada hayatını sürdüren Muzaffer Akgün rahatsızlığı nedeniyle, tek evladı olan kızı Feryal Akgün’ün yaşadığı İstanbul Nişantaşın’daki evinde tedavi görüyordu. Akgün, dün saat 14.00 sıralarında kızının evinde hayatını kaybetti. Muzaffer Akgün’ün cenazesi Salı günü öğlen namazına müteakip İstanbul Teşvikiye caminden alınarak Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecek.

 

MUZAFFER AKGÜN KİMDİR?

1930'da İstanbul'da doğdu. Ankara'da bulunan İsmet Paşa Kız Enstitüsü'nü bitirdi. Sanat hayatına, Şerif İçli'nin teşvikiyle sınavına girip kazandığı Ankara Radyosu'nda başladı (1946). Sonra İstanbul Radyosu kadrosuna geçti. Dönemin en önemli halk müziği yorumcularından biri olarak. Büyük gazinolarda assolist olarak çalıştı. Boş Beşik, Soytarı, Gurbet Türküsü filmlerinde rol alan Muzaffer Akgün, emekli olduktan sonra birçok televizyon programına katılarak türkülerimizi icra etti. Akgün, Türkiye'de ilk Altın Plak ödülü alan sanatçı olarak biliniyordu.

 

#

02 Ağu 2015 - 11:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.