Karamürsel’de Osmanlı sevdası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın merdivenlerine 16 Türk devletini temsil eden askerleri dizdi.

Bu görüntü sonrasında AKP’li belediye başkanlarında bir Osmanlı sevdası başladı…

Bazı belediyeler hemen Osmanlıca kursları açmaya başladı.

Kimi belediyeler de anıt yaparak 16 Türk devletinin bayraklarını anıtın etrafına astı.

Bu geleneği ilimizde önce Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut başlattı…

Harikalar Sahili’nin girişindeki Türk bayrağının yanına 16 Türk devletinin bayraklarını astırdı…

** 

Anıt yapanlardan biri de daha önce DP’li olan, 12 Eylül 2010’daki referandum öncesinde AKP’ye geçen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım…

Karamürsel Belediyesi tarafından Karamürsel Atatürk Anıtı ve şehitliğin olduğu bölgede yapılan çalışmada 16 eski Türk devletinin bayrakları dikilecek.

26 Eylül’de Karamürsel Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan proje, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yetiştirilmesi planlanıyor.

**

16 devletin tarihi, Teoman'ın M.Ö. 220'de kurduğu Büyük Hun İmparatorluğu ile başlıyor ve 1922'de sona eren Osmanlı İmparatorluğu'na uzanıyor.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım için, “Bu projesiyle hem Osmanlı sevdalılarının, hem de AKP’li yöneticilerin gönlünü fethetmeyi planlıyor” diyorlar… 

 

İŞTE ANITTA YER ALACAK 16 TÜRK DEVLETİ BAYRAĞI: 

- Büyük Hun İmparatorluğu:              MÖ 220- MS 216 (Kurucusu: Teoman)
- Batı Hun İmparatorluğu:                 MÖ 48-MS 216 (Kurucusu: Pi)
- Avrupa Hun İmparatorluğu:            375-469 (Kurucusu: Balamir)
- Ak Hun İmparatorluğu:                   420-552 (Kurucusu: Aksuvar)
- Göktürk Kağanlığı:                         552-745 (Kurucusu: Bumin Kağan)
- Avar Kağanlığı:                             565-835 (Kurucusu: I. Bayan)
- Hazar Kağanlığı:                            651-983 (Kurucusu: Böri Şad)
- Uygur Kağanlığı:                             745-1368 (Kurucusu: Kutluk Bilge Kül Kağan)
- Karahanlı Devleti:                           840-1212 (Kurucusu: Bilge Kül Kadir Han
- Gazne Devleti:                               962-1183 (Kurucusu: Alp Tigin)
- Büyük Selçuklu Devleti:                 1040-1157 (Kurucusu: Tuğrul)
- Harezmşahlar Devleti:                     1097-1231 (Kurucusu: Kutbeddin Muhammed)
- Altın Ordu Devleti:                         1236-1502 (Kurucusu: Batu Han)
- Timur İmparatorluğu:                      1368-1501 (Kurucusu: Timur)
- Babür İmparatorluğu:                      1526-1858 (Kurucusu: Babür)
- Osmanlı İmparatorluğu:                   1299-1922 (Kurucusu: Osman Gazi)

 

 

Eğitim Sistemi Nereye?

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, bugün saat 18.30’da Derince Yenikent Tanyıldız Düğün Salonu’nda "Eğitim Sistemi Nereye?" başlığıyla etkinlik düzenleyecek. 

CHP Milletvekili Şanal Sarıhan, Gazeteci-Yazar Nuray Sancar ve Prof. Dr. Nilay Etiler etkinlikte konuşma yapacak. "Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken; eğitim sistemini bütün yönleriyle tartışmak üzere yan yana geliyoruz" diyerek çağrısı yapılan etkinliğe tüm Kocaeli halkı davet edildi.

 

İzmit Belsa önünde  aşure dağıtılacak

İzmit Belediyesi tarafından aşure dağıtılacak. Belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü yetkilileri, her yıl olduğu gibi bu sene de Muharrem ayı nedeniyle bugün saat 14.30 de Belsa önünde 6000 kase aşure dağıtılacağını söylediler.

 

İzmit’te toplu nikah

İzmit Belediyesi, evli olup ta resmi nikahları olmayanlar için toplu nikah etkinliği düzenliyor.

Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İzmit’te 51 çift için bu akşam saat 19.30’da toplu nikah töreni düzenlenecek. Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek etkinlikte Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından çiftlerin resmi nikahları kıyılacak. Nikahın ardından sanatçı Tarık Mengüç konseri yer alacak. İzmit Belediyesi tarafından daha önceki dönemlerde gerçekleştirilen toplu nikah etkinlikleriyle 400’e yakın çiftin evliliklerinin resmileştirildiği bildirildi.

 

Güneş hastalara  moral veriyor

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, zaman zaman hastanede yatan hasta ve refakatçilerini ziyaret ediyor. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Güneş, hastalardan ve yakınlarından tedavileri hakkında bilgi alıyor. Hastalar da, yakınları da sorunları olduğu zaman Başhekim Güneş’e iletme fırsatı buluyor.

 

Pusula basımı başlıyor!

Ankara kulislerinde, FETÖ operasyonları kapsamında birçok alanda işten çıkarmalar ve açığa alma kararlarının uygulandığı, siyaset ayağında temizlik için erken seçimin yapılabileceği senaryosu konuşuluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), olası bir erken seçimi için seçimde kullanılacak oy pusulaları için filigranlı kâğıt basımına 17 Ekim’de başlayacak. Basım işi, bu kez yurtdışında değil İzmir’de yapılacak.

 

İzmit’in bebek kabinleri

İzmit Belediyesi tarafından Belsa önü ve SEKA PARK’ta kurulan bebek bakım ve emzirme kabinleri büyük ilgi görüyor. Ama bazı kişiler, bu kabinleri amaç dışı kullanıyor. Belediye yetkilileri buraları amacı dışında kullananları uyararak, “Yaptığımız kontrollerde kabinlerde sigara içildiği, uyumak için kullanıldığı, hayvan sokulduğu, çöp kovasına bebek bezi dışında başka atıklar atıldığını ve kabinlerin tuvalet gibi kullanıldığını üzülerek görmekteyiz. Kabinler sadece bebek emzirme ve bakımı için kullanılmadır" dediler. Yetkililer haklı, buraları amaç dışı kullanmak hiç hoş değil.

 

Geri dönüşüm  geleceği kazanım

İzmit Belediyesi’nin “Geri dönüşüm geleceği kazanım” sloganıyla gerçekleştirilen çalışmalara toplumun her kesimi destek veriyor. Yetkililer, projeye destek olan okullara şimdiye kadar 29.600 paket A4 fotokopi kağıdı, 49 yazıcı, 61 masaüstü bilgisayar, 85 projeksiyon cihazı, 133 dizüstü bilgisayar, 12 fotokopi makinesi ile çok sayıda sarf malzeme verildi. Proje ile hem okullarımız kazanıyor hem de ülkemiz” dediler. Bu arada projeye destek olan İzmit Endüstri Meslek Lisesi’ne 1 adet yazıcı ile Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu ve Dr. Derdi Koçal İlkokulu’na da birer adet dizüstü bilgisayar teslim edildi. İlgililer, 318 00 77 numaralı telefonu arayarak atıkları belediyeden aldırabiliyorlar. 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler