Karaosmanoğlu: Kocaeli bilim şehri oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu (MARİMDER) ve yönetimini k...

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu (MARİMDER) ve yönetimini konuk etti. Kent genelindeki ticari gelişmelerin değerlendirildiği birliktelikte, ülke sınırları dışından yatırımcının Kocaeli’ye gelmesinin hızlandırılması için fuar organizasyonlarının artırılması noktasında fikir birliğine de varıldı.

 

“ÇEVRE SORUNLARI VARDI”

Kocaeli ve Gebze bölgesinin sanayisi ile Türkiye için önemli iki nokta olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şehrimiz uzun yıllar çevre kirliliği ve dev sanayi kuruluşlarıyla birlikte adı anılıyordu. Fakat bu yöndeki yatırımlarımızla Kocaeli’nin nasıl değiştiğini ve güzelleştiğini görüyorsunuz. Kocaeli bir doğa ve turizm merkezi haline dönüşüyor” ifadelerini sarf etti.

 

“KO-MEK NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYOR”

İş adamları ile ortak olarak çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Karaosmanoğlu, “Birlikte büyük başarılar kazandık. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan alt yapıya kadar yaptığımız yatırımlarla Kocaeli’yi 100 yıl sonrasına hazırlıyoruz. İstihdam konusu küresel bir sorun. İş adamlarımız ve STK’larımız bu konuya el atıyorlar. Biz de sorunun çözümüne destek oluyoruz. Nitelikli çalışan yetiştirmede KO-MEK ile sorumluluk alıyoruz” dedi.

 

“KOCAELİ, BİLİŞİM ŞEHRİ OLUYOR”

Kocaeli’nin bir kültür ve teknoloji kenti haline gelmeye başladığını dile getiren Karaosmanoğlu, “Emsallerini geride bırakan bir teknoloji kenti kuruluyor. Kocaeli, bilişim şehri oluyor. Ortak aklın rehberliğinde şehrimiz, memleketimiz için değer üretmeliyiz. Kocaeli deniz, hava, kara ve demiryolu ulaşımı açısından cazip bir konumda bulunuyor. OSB’ler ve dev sanayi kuruluşları ile lojistik fırsatları sunuyor. Farklı coğrafyalardan gelen talepleri ve arzları sizlerle buluşturacağız” diye konuştu. Görüşme, dernek üyelerinin fuar ve yatırımcı buluşmaları ile ilgili proje değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

#

30 May 2017 - 12:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.