Karaosmanoğlu: Muhtarları kıskanıyorum

Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Antikkapı Restoran’da tüm mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı...

Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Antikkapı Restoran’da tüm mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Vedat Yoldaş, kamu kurumları, il müdürleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katılım gösterdi.

masa-3-004.jpg

MAHALLENİN SIR KÜPÜYÜZ

Toplantının açılış konuşmasını tüm muhtarlar adına yapan 33 yıldır muhtarlık görevini yerine getiren 83 yaşındaki İzmit Tepecik Mahalle Muhtarı Güngör Saner, “Bizim için bu önemli günde böyle bir program düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum. Biz muhtarlar bulunduğumuz mahallede ve köyde hem devletin tüm kurumlarını hem de bizi seçenlerin birer temsilcileriyiz. Yerel demokrasi kültürümüzün en eski örneğini temsil eden muhtarlar demokrasi nehrinin en önemli koludur. Seçimle iş başına gelen ve taçlandırılmış kişiler olarak, aynı zamanda güvenilir kişi olmanın yanında mahallemizin ve köyümüzün sır küpüdür. Halkımızın kamu kurumları ile olan ilişkilerinde aracı bir rol üstleniriz. Köprü vazifesi yaparız. Vatandaşlarımızın devlet hizmetlerine ihtiyaç duyduğunda çalabildikleri ilk kapıdır” dedi.

img_7689.jpg

MUHTARLARI BAZEN KISKANIYORUM

Saner’in ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Halka en yakın, siyasi temsilcilerimiz muhtarlarımızdır. Başı ağrıyan muhtara gider. Muhtarlarımız dert babasıdır. Mahalle muhtarlarımıza son derece önem veriyoruz. Ben muhtarlarımızı meclis toplantılarımıza da çağırıyorum. Oy hakları yok ancak tüm mahallelerin sorunlarını bildikleri için onlarla bir araya geliyordum. Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlarımıza çok önem veriyor. Bazen kıskanıyorum bizimle bu kadar bir araya gelmiyor diye. Muhtarlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın büyük bir bölümünün onlara yakışır bir şekilde yeri ve mekanı var. Olmayanları da bulunuyor tabii ki. Elimizden geldiğince onları da karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

AMAÇ SORUNLARI ÇÖZMEK

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy ise, “Burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Muhtarlarımız halkın doğrudan seçtiği vatandaşın en yakınında olan mesai arkadaşlarımızdır. Devletin tüm kurumlarıyla ilişkilerini vatandaşlar ile buluşturan önemli kişilerimizdir. Muhtarlarımız kendilerine iletilen sorunların çözümü konusunda sürekli olarak irtibat halindedirler. İç işleri bakanlığı ve belediyelerimizde özel birimler oluşturuldu. Buradaki amaç vatandaşlarımızın sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır” şeklinde konuştu.

il-baskanlari-(1).jpg

MUHTARLARDAN BİR İSTEĞİM VAR

Değerli muhtarlarımız, ben de önümüzdeki aylarda, günlerde ilçelerimizde bir araya gelerek sizlerle, çözüm üretme adına gayret göstereceğiz diyen Vali Aksoy, “Muhtar arkadaşlarımızdan istediğim bir konu var. En önemli konumuz eğitimdir. Özellikle okul çağında olup okumayan çocuklarımız varsa, onları kaymakamlıklarımız aracılığıyla bildirilmesini istiyorum. Bu bakımdan bir çocuk bile varsa onu kazanmalıyız. Eğer bir yerde yoksul bir vatandaşımız varsa, bizim onu bulup ihtiyaçlarını gidermek en önemli görevimizdir” ifadelerini kullandı. Selin BECER

 

5. DÖNEM PLAKETİ ALAN MUHTARLAR

5inci-donem-toplu.jpg

Başiskele Mehmetağa Mahalle Muhtarı İsmail Özkar, Çayırova Özgürlük Mahalle Muhtarı Rahman Güler, Darıca Cami Mahalle Muhtarı Hasan Basri Kayadelen, Derince TerziLER Mahalle Muhtarı Reşat Öztürk, Dilovası Kayapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Sıddık Turak, Dilovası Orhangazi Mahalle Muhtarı Ebubekir Özavcı, Gölcük Atatürk Mahalle Muhtarı Necati Baz, Gölcük Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ali Vasfi Kara, Gölcük Halıdere Mahalle Muhtarı Necati Atılgan, Gölcük Ulaşlı Yalı Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Tosun, İzmit Böğürtgen Mahalle Muhtarı İrfan Doğdu, İzmit Kozluca Mahalle Muhtarı Yusuf Karaaslan, İzmit Sekbanlı Mahalle Muhtarı Salim Sapmaz, İzmit Yeni Mahalle Muhtarı Tuncay Aşkın, Karamürsel Çamdibi Mahalle Muhtarı Ahmet Cahit Arıcı, Karamürsel Dereköy Mahalle Muhtarı Zeli Bomba, Karamürsel Pazarköy Mahalle Muhtarı Aydın Aygün, Kartepe Köseköy Mahalle Muhtarı Ali Yılmaz, Kandıra Karlı Mahalle Muhtarı Recep Şahin.

 

6. DÖNEM PLAKETİ ALAN MUHTARLAR

Kandıra Gebeşler Mahalle Muhtarı Recep Alçın, Kandıra Kaymaz Erikli Mahalle Muhtarı İbrahim Akçer.

 

7. DÖNEM PLAKETİ ALAN MUHTARLAR

7-033.jpg

Kandıra Çarşı Mahalle Muhtarı Ali Çıkrıkçı, Kandıra Selimköy Mahalle Muhtarı Aşır Ahmet Altın, Kandıra Terziler Mahalle Muhtarı Dursun Kalay, Körfez Hereke Agah Ateş Mahalle Muhtarı Halil Vardar, İzmit Tepecik Mahalle Muhtarı Güngör Saner, Gölcük Sofular Mahalle Muhtarı Hüseyin Türkan.

 

8. DÖNEM PLAKETİ ALAN MUHTARLAR

Darıca Yalı Mahalle Muhtarı Aytun Er.

#

20 Eki 2017 - 09:45 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

YAKTUG - kıskanma istifa et bir dahaki seçimde yüzde 1500 alırsın yuvacıktan OLURSUN MUHTAR SİZ ALISIKSINIZ MEVKİ MAKAMA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 09:45