Karaosmanoğlu, örnek okulu gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’nin örnek liselerinden biri olmaya aday İzmit Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’nin örnek liselerinden biri olmaya aday İzmit Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu’na Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunlar Derneği (KİHMED) Başkanı Zafer Sevil, okul müdürü Abdülkadir Yardımcı ve MEAİHL Derneği Başkanı Şener İnce eşlik etti.

 

“GENÇLERİMİZ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞSİN”

Öğrencilere hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençliğin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmalara destek oluyoruz. Geleceğimiz olan siz gençlerden büyük ümitlerimiz var” dedi.

 

“SİZLERE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞECEK”

Öğrencilere öğütler veren Başkan Karaosmanoğlu, “Kendimizi iyi yetiştirip hayata iyi hazırlanacağız. Donanımlı olacağız. Yarının büyükleri olarak sizlere çok büyük görevler düşecek. Ülkemizi ve kentimizi çok daha güzel günlere hep birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 

BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

2012 yılında yapımına başlanan ve 11 milyon liraya mal olacak Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu ilk yatılı kız imam hatip okulu olma özelliği taşıyor. 15 bin metre kare alan üzerine kurulu bulunan okul 40 derslik, 3 laboratuar salonu, konferans, müzik, proje salonları, 300 kişilik yurt ve 600 kişilik tatbikat caminde oluşacak. Bin öğrenci kapasiteli okul ile yurt binası 5 katlı olarak planlandı. Her katı bin 500 metre kare olarak planlanan okulun toplam alanı 7 bin 500 metre kare.

 

68 ÖĞRENCİ ALINDI

Öte yandan Arapça Hazırlık Okulu bulunan 4 yıllık okula bu yıl 3 sınıfta 68 öğrenci alındı. Bu bölüme TEOG’de 480-510 aralığında puan alan öğrenciler okuyacak. Yine 4 yıllık olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ise bu yıl 5 sınıfta 170 öğrenci alınıyor. Bu bölüme girmek için de 330-410 arası puan almış olmak gerekiyor.

#

08 Eki 2014 - 12:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.