Kartal: Emekçilerle dalga geçilen teklif

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Sabri Yalım Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından...

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Sabri Yalım Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan teklifte, kamu emekçilerinin ve kamu emekçisi emeklilerinin maaşlarında 2018 yılı için yüzde 3+3, 2019 yılı için de yüzde 3+3 artış önerisinin teklif değil dalga geçmek olduğunu söyledi. Açıklamayı okuyan KESK Dönem sözcüsü Etem Kartal, “Büyük bir lütufmuş gibi ‘Altı aylık dönemler için enflasyon farkı ödeyeceğiz’ demecinin enflasyonun daha yüksek çıkma ihtimali olduğunun işaretini vermiştir” dedi.

 

TAŞERON PERSONELE SON VERİLSİN

Kartal konuşmasının devamında, “Hükümet, her toplu sözleşme döneminde olduğu gibi konfederasyonlardan toplu sözleşme teklifini 24 Temmuz’da almış ancak kendi teklifini 14 Ağustos tarihine kadar sunmamıştır. 14 Ağustos’ta yaptığı teklif ile deyim yerindeyse dağ fare bile doğurmamıştır” diye konuştu. “OHAL kaldırılsın KHK’lar iptal edilsin” diyen Kartal, “İhraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilsin. Taşeron ve sözleşmeli personel uygulamalarına son verilsin. Asgari ücret ve emekçilerin maaşlarından asgari ücret tutarındaki kısmı vergi dışı bırakılsın, kalan kısmı en alt vergi diliminden vergilendirilsin” dedi.

 

DALGA GEÇİLEN BİR TEKLİF

Hükümetin teklifinin ciddiyetten yoksun olduğunu söyleyen Etem Kartal, “3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emekçisi emeklisi ile dalga geçilen bir tekliftir. Bu haliyle bu bir teklif değil, açlık sınırının bin 700 TL, yoksulluk sınırının 4 bin 955 TL’ye dayandığı koşullarda maaş artışları yıllardır hedeflenen enflasyona göre yapılmış, büyümeden pay verilmemiştir. Kamu emekçileri ve emeklilerle dalga geçilmiştir” şeklinde konuştu. Selin BECER

#

16 Ağu 2017 - 15:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.