Kartepe CHP’de Sarı ile yola devam

CHP Kartepe İlçe Örgütü’nün dün gerçekleştirilen kongresine tek aday olarak giren mevcut atanmış başkan Bülent Sarı, seçilmiş başkan olduKongre süreci...

CHP Kartepe İlçe Örgütü’nün dün gerçekleştirilen kongresine tek aday olarak giren mevcut atanmış başkan Bülent Sarı, seçilmiş başkan oldu

Kongre sürecine giren CHP, Dilovası, Derince ve Gebze ilçe kongrelerinin ardından, dün de CHP Kartepe İlçe Örgütü’nün 2. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye tek aday olarak giren atanmış ilçe başkanı Bülent Sarı, seçilmiş başkan oldu. Sarı, Harun Güneş’in istifa etmesiyle, genel merkez tarafından ilçe başkanlığına atanmıştı. 182 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 15 ilçe yöneticisi ve 32 il delegesi belirlendi.
FARKLI PARTİLERDEN
KATILIM VARDI
Kongreye; CHP Kocaeli milletvekilleri Hurşit Güneş, Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Sakarya milletvekili Engin Özkoç, örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısının yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Fahri Örengül, AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, SP Kartepe İlçe Başkanı Cevdet Çepil ve çok sayıda partili katıldı.
DİVAN BAŞKANI SARIBAY OLDU
Kongrenin divan başkanlığını CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay, katipliklerini ise Başar Değer ile Sevda Ataman yaptı. Halk türküleriyle başlayan kongrede konuklar, 20 dakikalık bir gösteri ile karşılandı. Kongrede açılış konuşmasını Bülent Sarı gerçekleştirdi. Sarı, Türkiye’nin son günlerde hem dış hem de iç süreçlerden geçtiğini söyleyerek, şunları kaydetti:


VATANDAŞIN AYAĞINA GİTMELİYİZ
“Ben ve arkadaşlarım 10 beldeden oluşan ilçemizde kongre süreci için gereklilikleri tamamladık. Bu görevde bulunan arkadaşlarım iyi bilmelidir; CHP’li olmakla iş bitmiyor, vatandaş ile temas halinde olmalı, ayağına gitmeliyiz. Biz elimizden geldiğince vatandaşın ayağına gidiyoruz. İktidara talip isek daha fazla çalışmalıyız. Bu kez sizlerin oylarıyla yeni seçilecek arkadaşlarla önce Kartepe’de, sonra Türkiye’de iktidar olmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.
28 ŞUBAT’A DEĞİNDİ
Sarı’nın ardından konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Öğretmenlerimize coplar vuruldu, gazlar sıkıldı. Türkiye’nin polisi vatandaşı korumak için var. Ama iktidar polisimizi, kendi çıkarları için bu ülkeyi satmak için bizimle savaşmaları için kullanıyor. Ama gün gelecek o polisler düşmanlara kurşun sıkacak” dedi. 28 Şubat sürecine de değinen Özkoç, “28 Şubat’ı da yapan, vatan haini de olan sensin AKP. Şu AKP’ye bakmak lazım 28 Şubat’ın hesabını soracağız diyor ama herkes kendilerinden. O sadece kendi kini ve öfkesi için kendi hocasını satarak ABD ile anlaşıp Türkiye’de iktidara geldi” ifadelerini kullandı.

Bülent Sarı’nın listesi

YÖNETİM KURULU
Bülent Sarı, Cem Acar, Çiğdem Coşkun, Tamer Ejderoğlu, Özgür Güray, Bünyamin İlhan, Murtaza Kalaycı, Giyasettin Karaca, Yasemin Kıran, Serdar Koç, Beyhan Korkmaz, Nilay Mettürk, Hamza Özcan, İlyas Yalçın, Özden Yıldız.

İL DELEGELERİ
Bülent Sarı, Evnur Sandal, Erdal>Baş, Hakan Bekil, Erdogan Çalışkan, Talat Gül, Fahrettin Erçetin, Murat Acar, Musa Ejderoğlu, Sabri Yıldız, Harun Güneş, Musa Koşar, Çetin Doyuran, Temel Ofluoğlu, Fahrettin Akbaş, Ferhan Şensoy, Erbay Işık, Nejdet Akar, Kadir Hallaç, Yaşar Sönmez, Sabri Soyer, Bidayet Merttürk, Mustafa Sarı, Zekeri,ya Topal, Başar Değer, Metin Gül, Adnan Uzun, Salih Aktaş, Nezih Çelebi, Yusuf Muştak, Mehmet Sarı ve Mehmet Demirel

#

02 Nis 2012 - 09:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.