• BIST 107.217
  • Altın 140,822
  • Dolar 3,5243
  • Euro 4,0982
  • Kocaeli : 27 °C
  • İstanbul : 28 °C
  • Sakarya : 27 °C

Kartepe Ekoköy’de turizm eğitimlerine ağırlık verildi

Kartepe Ekoköy’de turizm eğitimlerine ağırlık verildi
Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje dahilinde Ekoköy’de turizm eğitimlerine ağırlık verildi.

Ekoköy’deki girişimci köy kadınları yiyecek içecek kültürü, servis teknikleri, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konusunda eğitimlerden geçirildi.

Kartepe Belediyesi tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı projesi değişik alanlardaki faaliyetlerle gündemdeki yerini koruyor. Proje paydaşlarından KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyeleri özverili bir çalışmada bulunarak köydeki girişimci bayanları 40 saatlik turizm eğitimlerine tabi tuttu.

 

YİYECEK İÇECEK KÜLTÜRÜ

Turizm eğitimleri kapsamında katılımcılar Ekoköy’deki eğitimlerde yiyecek içecek kültürünü aktarırken; İnsanoğlunun başlangıcından itibaren geçirdiği dönemler ve bu dönemlerin kültüre sosyal yaşama dolayısı ile yeme içme alışkanlıklarına etkisi ile geçmişten günümüze yemeğin tarihi hakkında bilgiler verdiler. Eğitimlere katılanlar, günümüz insanının yeme içme alışkanlıkları yanında çağdaş yiyecek içecek işletmelerinin yönelimlerini incelerken, benzeri uygulamaları ile dünyada tekrar önem kazanan yerel yeme içme kültürünün bölgedeki potansiyel ile kıyaslamasını da yapma imkanı buldular.

 

SERVİS TEKNİKLERİ

Servis teknikleri dersinde ise girişimci kadınların işlettiği restoranda gerçekleşen eğitimde öncellikle teorik olarak iş tanımları,  masa düzeni, servis takımları, yemek takımları, masa örtüleri ve servis biçimleri hakkında bilgi verildi ve uygulama yapıldı.  Ardından eğitime katılanların servis teknikleri hakkındaki soruları yanıtlandı.  İşletmenin fiyat politikası ve tanıtımı konusunda önerilerde bulunuldu.

 

TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİ

Turizm ve turist kavramlarının tanımı, insanları turistik gezilere yönelten faktörler, turizmin fiziksel çevreye olumlu ve olumsuz etkileri, turizmin fiziksel çevreye olumsuz etkilerinin azaltılmasında alınabilecek önlemler, turist- yerli halk etkileşimi, turizmin olumlu ve olumsuz toplumsal etkileri, ağırlama endüstrisi, ağırlama endüstrisinde misafir kavramı, misafir memnuniyetinin sağlanmasında etkili olan faktörler, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konularında katılımcılara eğitim verildi.

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Halisdemir’in adı yaşatılıyor20 Temmuz 2017 Perşembe 16:09
  • KAR-MEK’in yeni dönemi planlandı20 Temmuz 2017 Perşembe 15:58
  • Kadınlar Kulübü’nden Üzülmez’e teşekkür20 Temmuz 2017 Perşembe 15:55
  • Amansız hastalıkla boğuşan oğulları için yardım bekliyorlar20 Temmuz 2017 Perşembe 15:35
  • FETÖ, esnafa kan ağlatmış!20 Temmuz 2017 Perşembe 15:09
  • Kocaeli'nin su sıkıntısı yok!20 Temmuz 2017 Perşembe 14:58
  • Yeni pazar için 23 milyonluk teklif!20 Temmuz 2017 Perşembe 13:08
  • Otobüste unuttuğu tabletine kavuştu!20 Temmuz 2017 Perşembe 12:18
  • Temizlik yapıyor... İnşaatlarda çalışıyor...20 Temmuz 2017 Perşembe 12:07
  • Gebze kaymakamı kalp krizi geçirdi!20 Temmuz 2017 Perşembe 11:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim