• BIST 102.482
  • Altın 146,654
  • Dolar 3,5204
  • Euro 4,1865
  • Kocaeli : 16 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • Sakarya : 20 °C

Kartepe Ekoköy’de turizm eğitimlerine ağırlık verildi

Kartepe Ekoköy’de turizm eğitimlerine ağırlık verildi
Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje dahilinde Ekoköy’de turizm eğitimlerine ağırlık verildi.

Ekoköy’deki girişimci köy kadınları yiyecek içecek kültürü, servis teknikleri, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konusunda eğitimlerden geçirildi.

Kartepe Belediyesi tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı projesi değişik alanlardaki faaliyetlerle gündemdeki yerini koruyor. Proje paydaşlarından KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyeleri özverili bir çalışmada bulunarak köydeki girişimci bayanları 40 saatlik turizm eğitimlerine tabi tuttu.

 

YİYECEK İÇECEK KÜLTÜRÜ

Turizm eğitimleri kapsamında katılımcılar Ekoköy’deki eğitimlerde yiyecek içecek kültürünü aktarırken; İnsanoğlunun başlangıcından itibaren geçirdiği dönemler ve bu dönemlerin kültüre sosyal yaşama dolayısı ile yeme içme alışkanlıklarına etkisi ile geçmişten günümüze yemeğin tarihi hakkında bilgiler verdiler. Eğitimlere katılanlar, günümüz insanının yeme içme alışkanlıkları yanında çağdaş yiyecek içecek işletmelerinin yönelimlerini incelerken, benzeri uygulamaları ile dünyada tekrar önem kazanan yerel yeme içme kültürünün bölgedeki potansiyel ile kıyaslamasını da yapma imkanı buldular.

 

SERVİS TEKNİKLERİ

Servis teknikleri dersinde ise girişimci kadınların işlettiği restoranda gerçekleşen eğitimde öncellikle teorik olarak iş tanımları,  masa düzeni, servis takımları, yemek takımları, masa örtüleri ve servis biçimleri hakkında bilgi verildi ve uygulama yapıldı.  Ardından eğitime katılanların servis teknikleri hakkındaki soruları yanıtlandı.  İşletmenin fiyat politikası ve tanıtımı konusunda önerilerde bulunuldu.

 

TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİ

Turizm ve turist kavramlarının tanımı, insanları turistik gezilere yönelten faktörler, turizmin fiziksel çevreye olumlu ve olumsuz etkileri, turizmin fiziksel çevreye olumsuz etkilerinin azaltılmasında alınabilecek önlemler, turist- yerli halk etkileşimi, turizmin olumlu ve olumsuz toplumsal etkileri, ağırlama endüstrisi, ağırlama endüstrisinde misafir kavramı, misafir memnuniyetinin sağlanmasında etkili olan faktörler, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konularında katılımcılara eğitim verildi.

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mahkum yakınları ceza indirimi istiyor24 Eylül 2017 Pazar 14:22
  • Vadi İzmit 18 ayda teslim24 Eylül 2017 Pazar 13:44
  • Kocaeli Barosu’ndan Down Cafe’ye sürpriz24 Eylül 2017 Pazar 12:08
  • Müşterisine şaka yaparken...24 Eylül 2017 Pazar 11:47
  • Oda seçimleri ertelendi23 Eylül 2017 Cumartesi 17:54
  • Başkan’ın oğlunun yatı tartışma konusu oldu23 Eylül 2017 Cumartesi 16:37
  • İşte ek gelir kazanmak için 21 yol!23 Eylül 2017 Cumartesi 16:30
  • KAISİAD’lı iş adamları toplantıda bir araya geldi23 Eylül 2017 Cumartesi 15:44
  • Geri dönüşüme katkı sağlayana ücretsiz tıraş23 Eylül 2017 Cumartesi 15:39
  • “Dünyada söz sahibi olan ülke duruma geliyoruz”23 Eylül 2017 Cumartesi 15:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim