Kartepe için Karakadılar’ın da söyleyecekleri var

Cumhur Karakadılar, Balabanlı’dır…

Kartepe’nin eski adıyla Balaban Köyü, yeni adıyla Balaban Mahallesi’nden…

2004-2014 yılları arasında 10 yıl muhtarlık yaptı.

Muhtarlığı bıraktı, altı ay sonra da CHP Kartepe İlçe Başkanlığı’na getirildi.

Üç yıldır bu görevini başarıyla yürütüyor.

Cumhur Karakadılar, duyarlı ve takipçi bir siyasetçi.

Özellikle doğup büyüdüğü yöreyle ilgili…

Geçenlerde, “Kartepe Kayak Merkezi tekel olmaktan kurtarılmalı” başlıklı yazımı okur okumaz telefon açtı, “Benim de söyleyeceklerim var” dedi.

“Gönder, yayınlayayım” dedim.

Gönderdi, sizlerle paylaşıyorum.

Sorunu ne kadar da güzel dile getirmiş.

Sonunda duramamış, işin içine az da olsa siyaseti de katmış, ama olsun.

Cumhur Karakadılar diyor ki:

“Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür diye başlayan şiir aslında bizi anlatmaya yeter diye düşünüyorum. Evet, orada bir dağ var uzakta, bize ait olduğunu bildiğimiz ama gidemediğimiz, hiçbir nimetinden neredeyse faydalanamadığımız bir dağ.

Bir ilçeye, bir halka adını veren bu güzel doğa harikası, maalesef tek adamın tekeline mahkûm edilmiş durumda. “Gelen nasıl olsa geliyor”, “parayı veren düdüğü çalar”, “hedef kitlemiz Kocaeli halkı değil” tarzını esas alan bir işletme mantığıyla ilerleyen bir kurumla karşı karşıyayız.

Eskiden Kartepe’nin yollarında başlardı gülüşler, merhabalar. Bir mangal dumanı birleştirirdi adeta Kocaeli’yi birbirine. Fakir sofranızdan uzattığınız ekmek arası sucuğun sıcaklığıyla başlardı dostluklarımız. Önceleri 30 TL’ye mal olan piknik sofraları,  şimdilerde ise 30 TL’ye “ayakbastı” parasına dönüştü. 

Kartepe’de kayak merkezi açılıyor dendiğinde herkes gibi ben de heyecanlanmıştım. Bu kayak merkezi ile şehrimizde ekonomiden turizme birçok alanda gelişmeler olacak ve en önemlisi de Kartepe’ye yeni bir vizyon kazandıracaktı. Peki, ne oldu? Kaçımız sahip olduğu kayak merkezine, kendi dağına elini kolunu sallayarak gidebiliyor? Kızağını alıp kayağını yapabiliyor? Dostlarıyla kar keyfini yaşayabiliyor? Turizm Derneği ya da Kayak Federasyonu bu işletmeden memnun mu?  Yerel idareciler bu konuda ne yapıyor? Çocukların eğitilebileceği bir kayak kursu açtılar mı? Mesire alanının işletmesini tek adama devrederken halkını, gençleri, çocukları hiç düşündüler mi? Hepsinin cevabı maalesef ki, “Hayır!”

Dünyadaki kayak merkezleri bulundukları bölgeye büyük ekonomik katkı sağlarken, bizde ise sadece bir şahsa hizmet ediyor. İlçemize, güzelim insanımıza, Kartepe’mize yazık oluyor. Bu gidişata dur demek de bu kenti yönetenlerin işidir. Eğer Kartepe’de yapılmak istenen turizm ise ve gerçek anlamda bir kayak merkezi hedefleniyorsa, yetkililerin bir an önce bu tekeli kaldırıp, rekabeti arttırması lazım. Yeni otellerin yeni kayak pistlerinin açılması elzemdir. Tekdüzelik iyi hizmeti baltalıyor, bu yüzden rekabet şart.

İlçemin insanının bir an önce eski Keltepe’deki huzurunu Kartepe’de de yaşamasını temenni ediyor ve yetkililere sesleniyorum… Biz bugün tek adam rejimine “hayır” derken ne kadar haklı olduğumuzu görün isteriz. Kartepe’de yaşanan “tek adamlık” ne kadar halktan ve haktan uzak bir anlayış, yaşayarak görüyoruz. Bu bir ibretlik örnektir hepimiz için. Bölüşerek, paylaşarak ve birlikte olarak çözüm arayışına gitmemiz önemlidir. Hepimiz elimizi taşın altına koyacak ve üzerimize düşen görevi bugün Kartepe, yarın da Türkiye için yapacağız.”

 

Almanya’nın derdine çok üzüldüm, çok!

Gazeteler yazdı…

Almanya’da 2016 bütçesi 6.2 milyar Euro fazla verince, “Biz şimdi bu parayı nereye harcayalım” tartışması başlamış.

İktidardaki koalisyon hükümeti, bu konuda her kesimin görüşünü almış.

Muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının…

Sağcılar, “Vergileri biraz indirelim” demiş.

Solcular, bütçe fazlası paranın “eğitim ve altyapıya” harcanmasını önermiş.

Gelen en radikal öneri ise “Düşük faizle halka dağıtılsın” olmuş.

Henüz karar verememişler, fazla para baya sorun olmuş.

Ne diyelim, paranın canı çıksın, olmasa da sorun, olsa da sorun!

Biz, “Nereden para bulacağız” diye dövünüyoruz…

Almanya, “Bu fazla parayı nereye harcamalıyım” diye kendi kendine sorun yaratıyor. 

 

İki AKP’linin sohbeti

Sözüne çok güvendiğim bir arkadaşım anlattı.

Lokantada yemek yerken arka masada konuşulanlara istemeyerek kulak vermiş.

İki arkadaş arasında aynen şu konuşma geçmiş:

“Bizimkiler başkanlık sistemi konusunda ne yapmak istiyorlar anlayabilmiş değilim… Ateşle oynuyorlar… Bir kişiye bu kadar yetki verilir mi?”

“Haklısın… Benim aklıma daha ürkütücü şeyler geliyor… Diyelim ki, 20 yıl sonra, oldu ya, Selahattin Demirtaş’ın eline bu yetkiler geçti. Halimiz ne olur? Hiç bunu düşünen yok! ”

 

SP’nin referandum kararı

Saadet Partisi, referandum kararını açıkladı.

“Hayır”…

İyi güzel de, şimdi herkes şunu merak ediyor.

Saadet Partisi, bu kararını nasıl uygulatacak?

Son yapılan yerel ve genel seçimlerde, partinin tepe yöneticileri iktidar aleyhine estiler gürlediler, seçim günü geldi partililer oylarını götürüp yine AKP’ye verdiler.

Yine aynı durum olmasın?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M.Tanzer Ünal - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ahmet - cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi hataydı ancak halk kabul etti.şimdi c.başkanı ve başbakan iki başlılıktan yakınıyor,bu bir hataydı hata olduğunu bütün millet gördü,baştakilerde yakınıyorlar,şimdi getirilmek istenen ise tarihi hatadır,üstelik sonuçları tamir edilmez yaralar açabilecek durumu var.yine kabul edileceği anlaşılıyor,inşallah halk oylamasından döner,eğer geçerse ekonomik anlamda çok ağır bedeller ödeyeceğiz, biz maalesef yaşamak suretiyle öğrenen bir toplum olduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 18:15


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler