Kartepe zabıtasından su satış yerlerine denetim

Kartepe Belediyesi, insan sağlığı için önemli olan su tüketimi konusunda denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı su içmesine yö...

Kartepe Belediyesi, insan sağlığı için önemli olan su tüketimi konusunda denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı su içmesine yönelik faaliyetlerini yaz ayları ile birlikte sıklaştırdı. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çevre ve Denetim ekipleri, ilçe genelindeki su satış ve depolama yerlerini denetleyen ekipler işletme sahiplerini satış ve depolama yerlerinde boş ve dolu damacanaların depolandığı ve satışa sunulduğu bölümlerinin ayrı olması gerektiği konusunda uyardı. Ekipler, doğrudan güneş ışığı, toz, duman, ısı ve diğer etkenlere maruz kalmayacak şekilde düzenlenmesini istedi.

 

ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Zabıta ekipleri denetimlerde açık alanda su satışı ve depolaması yapılamayacağını işletmecilere hatırlattı. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış damacana suların kullanılması gerektiğini dile getiren ekipler, vatandaşları da uyararak uzun süre direk güneş ışığına maruz kalmış damacanalardaki suları satın almamaları konusunda bilgilendirdi. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, halkın sağlığı ile oynayanlara asla müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, herhangi bir sıkıntının yaşanmaması adına denetimlerin aralıksız bir şekilde süreceğini söyledi.

 

#

26 Tem 2017 - 10:32 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.