Kartepe’de bayramda güreş heyecanı var

Bayramın 3. Günü gerçekleştirilecek yağlı güreşlerde Türkiye’nin birbirinden ünlü 40 başpehlivanı kıspet giyecek.   Hergeleci İbrahim’in memleketi o...

Bayramın 3. Günü gerçekleştirilecek yağlı güreşlerde Türkiye’nin birbirinden ünlü 40 başpehlivanı kıspet giyecek.

 

Hergeleci İbrahim’in memleketi olan Sarımeşe Mahallesi’nde düzenlenecek olan ve güreş severlerin yakından takip ettiği Kartepe Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nin bu yılda yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bayramın üçüncü günü güreş severlere güreş heyecanı yaşatacak Kartepe Belediyesi, Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, Türkiye’nin birbirinden ünlü 40 başpehlivanının boy göstereceği Kartepe güreşlerinde güreşçiler son kez kendilerini deneme fırsatı da bulacaklar. Yazılı ve görüntülü basının da ilgi ile takip ettiği Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nde BBC televizyon kanalı da belgesel çekimi yapacak.

 

Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, 19 Temmuz Pazar günü saat 13.00’de Sarımeşe Kabristanlığı’nda mezarı bulunan Hergeleci İbrahim Pehlivan’ın kabri başında anılması ardından başlayacak. Toplamda 500 olmak üzere 40 baş, 32 başaltı pehlivanın katılımıyla renklenmesi beklenen güreşler, güreş severler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Her biri birbirinden iddialı güreşçiler sayesinde, kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak müsabakalarda yer alacak Osman Aynur, Orhan Okulu, Ünal Kahraman, İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Ahmet Kavakçı, Mustafa Kemal Karaboğa, Serhat Atlı, Ali Güngör Ekin, Faruk Akkoyun ve Ekrem Yavuz gibi önemli başpehlivanlar sayesinde Kartepe büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapmış olacak.

 

Er meydanında ter dökecek güreşçilere başarılar dileyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin markalaşan bir organizasyonla Kartepe’de hayat bulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sporun hayatımızdaki pozitif etkilerinin ve ilçemizin gelişimine olan katkılarının farkındayız. Kartepe Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

#

02 Tem 2015 - 11:58 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.