Kartepeli eski muhtarın Bakan Şimşek’e 2B isyanı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetelere demeç verdi.

Demecinde hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi…

Şimşek’in açıklaması şöyle;

Söz konusu kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına belirleyecek rayiç bedelin yarısı üzerinden doğrudan satılabilecek. Bu önemli bir fırsat. Hak sahipleri bu kanun ile söz konusu arazilere ihaleye çıkmadan yarı fiyatına sahip olarak 12 taksit imkanından faydalanabilecek. Ayrıca, satış bedelinden son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri de mahsup edilecek. Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip olan vatandaşlarımız, ellerini çabuk tutmalı. Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015 tarihine kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi fırsatı kaçırmasınlar”

**

Bakan Şimşek’in bu sözleri Kartepeli eski bir muhtarı harekete geçirdi. Eski muhtar gazetemize bir mektup gönderdi. Eski muhtar, hem Bakan Şimşek’i eleştirdi, hem de gelişmeler hakkında bilgi verdi. Söz konusu kanun kapsamında hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına belirlenecek rayiç bedelin yarısı üzerinden doğrudan satılabilecek olmasını eleştiren eski muhtar, milletvekillerine de bu konuyla ilgili araştırma yapmaları gerektiği yönünde göndermede bulundu.

**

Eski muhtarın gönderdiği mektubu birlikte okuyalım;

“Sayın çiftçi arkadaşım; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bizlere ‘Elini çabuk tut’ diyerek hazine arazilerini kullanan çiftçiler için beklenen açıklamayı yaptı. Hazineye ait arazileri kullanan çiftçilerin kullandıkları bu tarlalar için vatandaşın ödeyebileceği bir tasarım yaparak çiftçilerin yanında olduğunu ilan etmiş, bizleri sevindirmiştir. Hazine arazilerini ihaleye çıkarmadan bizlere yarı fiyatına satacaktır.

Kendisine binlerce teşekkür ederiz. Fakat iş böyle yazdığım gibi değil. 81 ilde bu satışlar yapılırken Kocaeli’de on bir tane milletvekili var. Bu kardeşlerimin nedense bunlardan haberi yok. Bir emekli muhtar olarak bu konuya önem veriyor ve takip ediyorum. Ben de sizinle beraberim. Bu haklarımız zayi olmasın. Defterdarlıklara giderek bu konuyu takip edelim. Mali hazineye ait olan artı 2B orman arazilerini de satıyorlar. Bu sebeple haklarımızı arayan milletvekillerini yanımızda görmek isteriz.”

**

Kartepeli eski muhtarın açıklamaları böyle… Anlaşılan iş çığırından çıkacak... Aldığım bilgiye göre özellikle Kartepeliler bu hazine arazileri olayına tepkili… Eğer bu sorun giderilmezse, yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi’ne gelip eylem yapacaklarmış. Benden söylemesi…

 

Gazeteniz KOCAELİ, Fox Tv’de yayınlandı

Akşam gazetesi eski yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya, Fox Tv’ye geçti… Buranın genel yayın yönetmeni oldu. Sabahları “çalar saat” adlı bir program sunuyor. Çok da güzel bir program. Sayın Küçükkaya çok da güzel sunuyor. Programda yerel gazetelere de yer veriyor. Programında Anadolu’daki yerel gazetelerin birinci sayfalarını ekrandan okuyor. Sayın Küçükkaya’ya zaman zaman gazetemizi göndeririz. Sayın Küçükkaya, dün gazetemizin birinci sayfasını ekrandan gösterdi. Manşetimiz “İzmit’te tramvay projesi yok” idi. Haberimiz şöyleydi; CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Ulaştırma Bakanlığı’na Büyükşehir’in Tramvay Projesi’ni onay için kendilerine sunup sunmadığını sordu. Bakanlık, böyle bir projelerinin olmadığını bildirdi. Akar, Tramvay Projesi'nin “HAYALRAY” olduğunu açıkladı. Küçükkaya, manşetimizi okuyup, “çok güzel bir haber yapılmış” deyip gazetemizi övdü. Sayın Küçükkaya’ya teşekkür ediyoruz.

 

Derince 60 Evler’de sokak lambaları gündüz de yanıyor

Dün 60 Evler’de bir esnaf aradı…  Ses tonu hayli yüksekti… “Mesut Bey, şu anda saat 11.00 civarı. 60 Evler Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzeri civardaki bütün sokak lambaları yanıyor. Bu ne israf. Bu ne sorumsuzluk. Burada nöbetçi yok mu, şalteri indirmeyi mi unuttular. Yazık günah değil mi? Bunların paraları bizim cebimizden çıkıyor. SEDAŞ uyuyor mu? Birilerinin SEDAŞ’ı uyandırması lazım”dedi… Duyarlı davranışından dolayı esnafa teşekkür ettim. SEDAŞ yetkililerini buradan sesleniyorum, sokak lambalarının neden gündüz vakti yandığını araştırsınlar. Sorumluların kulağını çeksinler.

 

İbrahim Üzülmez'in cipi Hatay'da bulundu

Beşiktaş’ın eski kaptanı İbrahim Üzülmez’in İstanbul Çekmeköy’deki evinden çalınan 300 bin lira değerindeki lüks cipi, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde bulundu. Cipin içindeki biri Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. İbrahim Üzülmez, 2009 yılında lig şampiyonluğu sonrası aldığı ve ’O şampiyonluğun yadigarıydı, evladım gibiydi’ dediği cipin bulunmasına çok sevindi. Bilindiği gibi Hatay Valisi Ercan Topaca, bir önceki dönem Kocaeli valisiydi. Yani Eski Vali, Arslanbeyli İbrahim Üzülmez’e kıyak yapmış oldu. 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler