Kartepe’nin akıllı bisikletleri geldi

Geleceğin Kartepesini inşa etme adına vaatleri arasında yer alan projelerini tek tek hayata geçiren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bir çekim merke...

Geleceğin Kartepesini inşa etme adına vaatleri arasında yer alan projelerini tek tek hayata geçiren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bir çekim merkezi haline dönüşen Kartepe ilçesinde artan nüfusla doğru orantılı gelişen trafik yoğunluğunu azaltmak ve insanların spora olan ilgisini artırarak daha sağlıklı bir yaşama kavuşturmak için Akıllı Bisikletle ilçe halkını da buluşturdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında uygulanan “Akıllı Bisiklet Projesi”nde, Köseköy Yürüyüş Yolu üzerinde kurulan istasyonda 10 akıllı bisiklet yer alıyor.


Üzülmez’den 5. Sınıflara bisiklet müjdesi

Kartepelilerin taleplerini önemseyen, her geçen gün yeni projelerle ilçe halkının haklı takdirini almaya devam eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 5. Sınıf öğrencilerini de bisiklet hediye edeceği müjdesini vermesi ile bisiklet tutkusu ile pedallar Kartepe’de dönmeye başlıyor. Başkan Üzülmez, “Göreve gelmemiz ardından verdiğimiz vaatlere yenilerini ekledik. Bunlardan biri de Akıllı Bisiklet uygulamasını Kartepelilerle buluşturmaktı. Yürüyüş yolu üzerine kurulan bisiklet yolu ile Kartepe’yi İzmit’e bağlamış olduk. Bu projenin daha geniş kitlelere ulaşması adına ilçemize yeni istasyonlar ekleyeceğiz ve 5. Sınıf öğrencilerimize vereceğimiz karne hediyesi olan bisikletlerle 7’den 77’ye herkesi pedal çevirmeye davet edeceğiz” dedi.

 

Kent içi ulaşımda çevresel ve sürdürebilir kullanımı teşvik etmek amacı ve bisiklet ile ulaşımın hızla yaygınlaştırılması düşüncesiyle Yahya Kaptan Köseköy Yürüyüş Yolu güzergahında akıllı bisiklet istasyonu kurulması Kartepeliler tarafından da takdir gördü.

#

26 Şub 2015 - 17:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.