Kartepe’nin büyük eğitim projesi tamamlandı

TC Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı)’nca yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Ey...

TC Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı)’nca yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı tarafından desteklenen; “Öğretmenlerin Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” ve “Oyunla Öğretmenin Öğrenilmesi” olmak üzere iki ana amacı olan proje çalışmaları kapsamında 5 okul, 50 öğretmen ve idareci görev aldı.

 

5 OKULUN ORTAK PROJESİ

Kartepe Hacı Halim Karslı İlkokulu Okul Müdürü Sabahat Çarıkçı Ulucutsoy’un hazırladığı ve koordinatörlüğünü yürüttüğü proje, Türkiye’nin 2015 teklif çağrısı döneminde hibe almaya hak kazanmış en yüksek bütçeli okul eğitimi projesi olma özelliğini taşıyor. Projede Hacı Halim Karslı, Dürdane Özdilek, İstasyon, Hasanpaşa ve Köseköy Gazi İlkokulları birlikte çalıştı.

 

EĞİTİM BELGESİ ALDILAR

“Öğretmenlerin Mesleki Yeterliliklerinin Arttırılması” ve “Oyunla Öğrenme” olan iki güçlü ana amacı olan projede Kartepe’nin farklı okullarından 50 öğretmen ve idareci 12 farklı konuda seminere alındı, 280 saat İngilizce kursu ve Diksiyon Eğitimi aldı. Bunun yanı sıra öğretmenler İngiltere’nin başkenti Londra’da ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da mesleki yeterliliklerini güçlendirecek kurslara tabi oldu ve uluslararası geçerliliği olan eğitim belgeleri almaya hak kazandı. 

#

11 Oca 2017 - 11:39 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.