Katillere müebbet hapis!

Körfez ilçede yaşanan olayda Sevil Bıçakçı sevgilisi Emrullah ’a eski eşi Savaş Ermiş’i öldürtmüştü. Kocaeli 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada...

Körfez ilçede yaşanan olayda Sevil Bıçakçı sevgilisi Emrullah ’a eski eşi Savaş Ermiş’i öldürtmüştü. Kocaeli 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada 2 sanıkta müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Körfez İlçede 21 Aralık’ta 2006 yılında yaşanan olayda 12 yerinden bıçaklanarak öldürülen Savaş Ermiş (32) cinayetindeki sır perdesi aralanmıştı. Cinayet Masası dedektiflerinin araştırması sonucu, Savaş Ermiş’in, Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde öğretmenlik yapan eski eşi Sevil Kurallı’nın (27) garson sevgilisi Emrullah (36) tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Polis Kurallı ve ’ı Antalya Manavgat’tan almış ve Kocaeli’ne getirmişti. Sevil Kurallı ifadesinde sevgilisi Emrullah ’ı eski eşini öldürmesi için azmettirdiğini itiraf etmişti. Cinayeti kıskançlık yüzünden işledikleri öne sürülen 2 zanlı tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Olayla ilgili dava Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Davada Sevil Kurallı’yı Av. Süleyman Dirin savunurken diğer sanık Emrullah ’ı Av. Gamze Uluç Kılıç savundu. Davacı taraf Dursun Ali Çelik ve Necla Çelik’i ise Av. Yusuf Ali Çiçek savundu.

“BEN YANDIM SEVİL’DE YANSIN”
Görülen duruşmada ilginç olaylar ortaya çıktı. Sevil Kurallı Müdafii Süleyman Dirin mahkeme heyetine sunduğu yazılı savunmada Sevil Kurallı’nın masum olduğunu söyleyerek, “sanık Emrullah Talşık suçu planlı olarak işlemiştir. Müvekkilimin bu planla ilgisi yoktur. Sanık Emrullah yaptığı savunmalarda ‘ben yandım Sevil’de yansın’ diyerek ifadelerde bulunmuştur. Müvekkilimin beraatını talep ediyoruz” şeklinde ifade verdi. Sanık Emrullah Talşık’ın müdafii Gamze Uluç Kılıç ise iddiaları kabul etmediklerini mahkeme heyetine beyan etti.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Azmettirmek suçundan dolayı yargılanan Sevil Kurallı mahkeme heyetine sunduğu ifadede, “suçu işleyen Emrullah kaybedecek bir şeyinin olmadığını öngörerek suçu işlemiştir. Olayla bir ilgim yoktur. Kendisi olayı planlayarak gerçekleştirmiştir. Kendisi daha önce bana ve aileme de şiddet uygulamaktadır. Olayla ilgili ilgim olomamıştır, kendisi ile buluşmadım, kimseyi azmettirmedim” şeklinde konuştu. Sanık Emrullah Taşkın ise verdiği savunmada Sevil Kurallı’yı yalanlayarak, “benim şu durumda 15 yıl ya da müebbet ceza ile yargılanmak yerine daha hafif cezalarla yargılanmam gerekirdi. Sevil Kurallı’nın verdiği ifadeler yüzünden ağırlaştırılmış müebbet cezası yüzünden yargılanıyorum” şeklinde ifade verdi.

İKİSİDE MÜEBBET HAPİS CEZASI YEDİ
Kocaeli 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti aldığı karar ile her iki sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Sanıkların duruşmalardaki iyi hallerinden dolayı sanıkların cezasını müebbet hapse çevirdi. Mahkeme heyeti sanıklara temyiz hakkı da tanımazken Savaş Ermiş’in ailesi cezayı sevinçle karşıladı.

#

09 Mar 2011 - 14:07 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.