Kavan Yapı’dan dev proje

Ailenin iki ferdinin 2007 yılında kurduğu Kavan Yapı, İstanbul Bağdat Caddesi’ni de içine alan bölgede eski binaları yeniliyor.   Kavan Yapı, Suadi...

Ailenin iki ferdinin 2007 yılında kurduğu Kavan Yapı, İstanbul Bağdat Caddesi’ni de içine alan bölgede eski binaları yeniliyor.

 

Kavan Yapı, Suadiye, Şaşkın Bakkal, Erenköy, Cadde Bostan, Göztepe ve Fenerbahçe gibi merkezi lokasyonlarda dönüşüm projelerine odaklandı. Şirketin CEO'su Şemsettin Kavan ile yaptığımız söyleşide,  "2015'te öz kaynakları ile 100 milyon dolarlık yatırımla 400 lüks konut yapacağız" dedi.


150 MİLYON DOLARLIK PROJE

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şemsettin Kavan, ‘2013 yılında Kavan Yapı’yı kurunca fizibilite çalışması yapıp kentsel dönüşüme başladık. Şu anda bu alanda 100 milyon dolar yatırımımız söz konusu. Tamamen Bağdat Caddesi, Suadiye Caddebostan, Şaşkınbakkal ve Erenköy gibi lokasyonlarda çalışıyoruz. Şu anda yapılan ve planlanan toplam 15 proje var. 50 milyon dolar tutarında toplam 250 dairenin yapımı devam ediyor ve 250 dairenin de yapımına başlanacaktır. Toplam 150 milyon dolarlık bir proje olacak.


ÖZ KAYNAK ŞART

Kentsel dönüşüm projelerine girecek şirketlerin güçlü öz kaynaklara sahip olması gerekiyor. Buna sahip olmayan bazı şirketler kira maliyetinden kaçtıkları için verdikleri sözü yerine getirmeden konutları teslim etmişler. Bu da güven problemine neden olmuş. Şu anda Kadıköy, Suadiye, Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal, Erenköy ve Göztepe'de arz var ama talep yok. İnsanlar 1 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklar ama ortada hiçbir şey yok. Dolandırılmaktan korkuyorlar. Bu nedenle biz projelerimizi tamamladıktan sonra satışa sunuyoruz” dedi.


HEDEF GİRNE'DE 5 YILDIZLI OTEL

Şemsettin Kavan, Kıbrıs'ta da projeler yaptıklarını ve adanın TC kökenli en büyük firması olduklarını ifade etti. Kavan, "Girne'de 250 dairelik proje yaptık. Yüzde 85'i satıldı. 2015'te 250 dairelik yeni bir projeye başlıyoruz. 2015 yılının 6. ayında satışına başlayacağız" dedi. Girne'de 5 yıldızlı otel yapmayı hedeflediklerini belirten Kavan, arsayı aldıkları ve bunun için 100 milyon dolarlık yatırım planladıkları bilgisini verdi.

#

24 Şub 2015 - 17:56 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.