Kentte muhalefet hissedilecek

CHP İzmit İlçe Kongresi 12 Mayıs Cumartesi günü Onur Müzikhol’de gerçekleştirilecek. Kongrede yarışacak adaylardan biri de Devrim yıldız.Sempatik,İkna...

CHP İzmit İlçe Kongresi 12 Mayıs Cumartesi günü Onur Müzikhol’de gerçekleştirilecek. Kongrede yarışacak adaylardan biri de Devrim yıldız.
Sempatik,
İkna edici
Ve kendi içinde tutarlı,
Emekten yana,
Halkçı,
Çevresi geniş,
Sevilen, sayılan
Ve kentimizin sorunlarına hassasiyet gösteren bu konuda da üzerine düşen mücadeleyi yapan bir isim Devrim Yıldız.
Devrim Yıldız ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Yıldız parti içi bir mesele olarak nitelendirdiği ilçe başkanlık seçimi için; “Muhalefetin sesi bizim seçilmemizle birlikte duyulacak. Faşizan uygulamalar içerisinde biliniz ki halk elbet bir gün tokadını indirecektir o gün bizler de halkla beraber, yan yana olacağız” ifadelerini kullandı. Devrim Yıldız ile kısa söyleşimiz sizlerle...

CHP İzmit İlçe kongresine 2 haftadan biraz az bir süre kaldı. Bugüne kadar yaşadıklarınızı ve önümüzdeki 2 haftayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim şu süreçte yaptığımız basın toplantıları ve açıklamalar genelde delegeye yöneliktir. Partimizin iç işleyişi ile ilgili bir ilçe başkanı seçiyoruz. Bunu seçecek olanlarda partimizin ilçe delegeleridir. Çok sokağı ilgilendiren bir durum da ortada yok. Sokağa çıkıp “CHP İzmit İlçe Başkanı sizce kim olmalı” deseniz halkı ilgilendirmez. Halkın gündeminde olan bir konu değildir.

ÖNEMLİ OLAN DELEGELER
Sokak, “CHP acaba bizim sorunlarımızla ilgili ne düşünüyor? Bizim sorunlarımıza nasıl çözümler üretiyor” diye düşünmektedir. Biz de delege arkadaşlarımızı basın açıklamamıza davet ettik. Çünkü bizim hitap etmemiz gereken ve konunun birebir ilgilisi olan delegelerimizdir. Ben açıklamamıza katılan katılmayan bütün delegelerimize teşekkür ediyorum.

KAYBETMEK VE KAZANMAK YOK
Bizim bu seçimimizde kazanma kaybetme diye bir şey söz konusu değil. Biz burada sadece bir yetkilendirme yapacağız. Bu yetkilendirme sonrasında bütün partililerimiz görevlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Bütün arkadaşlarımızla birlikte olduğumuz zaman ancak başarılı olabiliriz. Önemli olan yerel seçimler sürecinde birlik ve bütün olabilmek. Biz ancak bu şekilde İzmit Belediyesi’ni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ve sonrasında da genel anlamda iktidarı alabiliriz. Yoksa kendi aramızda yaptığımız bu seçimlerde kaybetmek ve yahut kazanmak diye bir şey yok.

Son günlerde kimi başkan adayları ve kimi çevreler bazı adayları Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, Alpaslan Seymen gibi parti büyüklerinin desteklemesini eleştiriyor. Sizi de Alpaslan Seymen’in desteklediği biliniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alpaslan Seymen’in desteği size zarar veriyor mu?
Saydığımız isimler parti üyesi arkadaşlarımız ve ağabeylerimizdir. Yıllar boyunca bu isimler partimiz için emek verdiler. Bu yüzden doğal olarak parti içerisinde bir teveccüh gösterilir, bir fikir sorulur insanlar haline gelmişler. Biz ziyaretlerimizde görüşümüz doğrultusunda insanları ikna edebiliyoruz fakat kimi zaman ziyaret ettiğimiz kişiler sevdikleri ve teveccüh gösterdikleri kişilerin fikrini de almak istiyorlar. Böyle bir anlayış oluşmuş. Bu da çok yadsınacak bir durum değildir. Bütün partilerde bu durum söz konusudur.

PARTİDAŞLIK ÖN PLANA ÇIKMALIDIR
Bu arkadaşlarımız taraf olabilir de olmayabilir de. Bu onların kendi kişisel duruşlarıdır. Önemli olan o göreve seçilen arkadaşlarımızın göreve seçilmesi sonrasında bu isimlerin görevdekilerle olan çalışmalarını eksiksiz sürdürmesidir. Biz eğer parti çıkarlarımızı önde tutabiliyorsak, insanların aralarındaki çelişkileri yok sayıp partidaşlığı ön plana çıkarabiliyorsak önemli olan budur. Ben açıkçası birisi beni destekliyor diye gidip onun ilçe başkanı olmayacağım. Köydeki Abbas amcama ben ne kadar değer veriyorsam beni destekleyen isimlere de o kadar değer vereceğim. Bir partilimin diğer bir partilimden değeri asla fazla olmayacak. Benim için durum bundan ibaret.

Özellikle adaylık açıklamanızda sol imgelere vurgu yaptınız. Karşınızdaki ilçe başkan adayları ise genellikle ulusal değerlere eğildi. Diğer adaylardan daha solda bir tavır ortaya koyuyorsunuz. Göreve gelmeniz ile birlikte kentin sol değerleriyle barışacak mısınız? Sol bir anlayış CHP İzmit İlçe Örgütü’nde hakim olacak mı?
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi ilkeleri ve bir duruşu var. Biz sosyal demokrasinin temsilcisi olarak siyasi kulvardaki yerimizi almışız. Doğal olarak partimizin sosyal demokrat bir anlayışla sola yüzünü dönmesi, solla ittifak kurması, sol partiler adına değil sadece, emekten yana, bireysel özgürlüklerden, kardeşliklerden yana kurması gerektiğini düşünüyorum. Emin olun ki bütün iktidarlar sol söylemleri kullanarak iktidara gelir. Kimse ‘Sermayeden yana olacağım, bütün vergiyi garibana, işçiye, memura yıkacağım, düşene bir tekme de ben vuracağım’ demiyor.

KENT MUHALEFETİ İLE KAYNAŞACAĞIZ
Demokrat ve halkçı söylemlerle iktidar olan partiler göreve geldikten sonra taraflarını belli ederler. Ben konuşmamda niyetten bahsetmiştim. Önemli olan ne söylendiği değil niyetin ne olduğudur. Biz durum her ne olursa olsun sol değerlerin yanında yer almalı ve bu faşizan rejimde sol değerleri savunmalıyız. Emin olun ki ben de bu şekilde düşünen tüm insanlarla birlikte olmaktan yanayım. Sadece CHP’lilerle değil bütün kent muhalefeti ile kaynaşmaktan yanayım.

Kent merkezinde muhalefet oldukça sessiz. AKP adeta tek başına at koşturuyor. Sizin ilçe başkanlığı görevine gelmeniz durumunda muhalefet anlayışınız nasıl olacak? Mevcut yönetimin sessiz kalma tercihini sürdürecek misiniz?
Bizim partimiz bir kitle partisi. Bu kitlenin içerisinde insanlar dünya görüşlerinde demokrasiyi hissediyorsa CHP’lidir. Görevlere seçilen her CHP’li duruşunu kendisi belirler. Yani her başkanın yoğurt yiyişi farklıdır. Bu anlamda baktığınızda görevde olan arkadaşlarımız bu şekilde bir muhalefetin doğru olduğunu düşünmüşler ve de öyle hareket etmişler. Biz böyle miyiz? Hayır. Biz farklı olduğumuz için adayız zaten. Biz sorumluluk hissedip bu yola çıktık. Bu günden sonra kette daha hissedilir bir muhalefet anlayışı ortaya koyacağız. İnsanların elini sıkıp, gözünün içine bakabilen, muhalefet ettiğimiz konularda alternatif üretebilen bir anlayış ile hareket edeceğiz.
HALKIN YANINDA OLACAĞIZ
İyi kadrolarla birlikte elimizden gelen çalışmaları yapacağımızı düşünüyorum. Son olarak CHP İzmit İlçe Başkanlığı parti içi bir seçimdir. Bunun hedef olarak gösterilmesi, koltuk elde etmek sevdası ne yazık ki partimizi geriye götürecektir. Biz seçimler sonrasında asıl hedefimize yönelmeliyiz. Böylesi faşizan uygulamalar içerisinde biliniz ki halk elbet bir gün tokadını indirecektir o gün bizler de halkla beraber, yan yana olacağız.

#

01 May 2012 - 14:53 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.