Kepenk arkasından ilaç satışı Kocaeli’de de sıçradı!

Eczacılar, son dönemde özellikle İstanbul’da yaşanan soygun olaylarına karşı yeni bir önlem almaya başladılar. Geç saatlerde meydana gelen olaylarda...

Eczacılar, son dönemde özellikle İstanbul’da yaşanan soygun olaylarına karşı yeni bir önlem almaya başladılar. Geç saatlerde meydana gelen olaylarda yaşanan soygunların önüne geçmek isteyen eczacılar, artık gece mesaisi sırasında gece 00.00’dan itibaren indirilen kepenklerin arkasından hizmet vermeye başladı.

 

YASALAR DESTEK VERİYOR

İlk olarak İstanbul’da başlayan bu uygulama zamanda ilimize de sıçradı. Gebze ve Darıca bölgelerindeki bazı eczacılar gece 00.00’dan sonra müşterisini kepenk arkasından karşılamak zorunda kaldı. Konu hakkında açıklama yapan Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı, meslekleri ile ilgili yasanın gece yarısından sonra kepenk arkasından hizmet verilmesine imkan sağladığını dile getirdi.

 

İZMİT’TEKİ ECZACILAR DA BÖYLE SATIŞ YAPIYOR

Oda olarak bu konuda genel bir karar alma noktasında olmadıklarını dile getiren Başkan Arpacı, “Biz böyle bir karar alamayız. Bu uygulamaya gecen eczaneler bireysel olarak kepenk arkası satış yapıyor. Gebze ve civarındaki ilçelerde birçok eczane böyle hizmet veriyor. Ayrıca İzmit il merkezinde de bu şekilde satış yapan eczaneler de bulunuyor” dedi.

 

EMNİYETLE GÖRÜŞECEKLER

Alınması gereken güvenlik tedbirleri ile ilgili de konuşan Oda Başkanı Bilal Arpacı, “Önlemlerin artırılması ve nöbetçi eczanelerin bulunduğu bölgelerde devriyelerin sıklaştırılmasıyla ilgili İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel’den randevu talep ettik. Önümüzdeki hafta bir araya gelerek bu konuyu görüşeceğiz. İl genelinde her gün 22-23 eczanemiz nöbet tutuyor” dedi.Bülent EKİNCİ

#

11 Mar 2016 - 16:25 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

N.Balkaya - Kolayı var vatandaş kar kışta dışarda üşümesin içerde ayrı bir kabin yap önlemini almış olursun.Bol kazançlar güvenli işler dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 16:25