Kerbela şehitleri dualarla anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Nenehatun Stadyumu’nda düzenlenen Aşura Matemi’ne katıldı. Türkiye Caferileri Vakfı...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Nenehatun Stadyumu’nda düzenlenen Aşura Matemi’ne katıldı. Türkiye Caferileri Vakfı tarafından geleneksel olarak her yıl organize edilen ve bu 6’ncısı düzenlenen programda Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı dualarla anıldı.

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Türkiye Caferileri Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman,  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Lübnan El Hekim Vakfı Genel Müdürü Dr. Sayid Ali El Hekimi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KERBELA YÜREĞİMİZİ SIZLATIYOR

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da uğradığı o zulüm ve haksızlığın herkesin yüreğinde derin bir sızı olduğu belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, “Kerbela’nın toplumsal vicdanımızdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Bugün, bir matem günü… Ama aynı zamanda sevginin de uyanış günüdür. Gözyaşlarımız kaynaşırken birliğimizin, beraberliğimizin coştuğu büyük bir gündür. Her Aşura, bizi birbirimize daha çok kenetliyor’’ ifadelerini kullandı.

 

AŞURA ŞEHİTLERİ

Aşura Matemi, Azerbaycan'dan gelen sanat yönetmeni Rasim Memmedov tarafından hazırlanan 'Aşura Şehitleri' isimli tiyatro gösterisi ile son buldu. Program sonrasında her yıl olduğu gibi bu yıl da şehitler anısına helva ikramında bulunuldu.

#

04 Kas 2014 - 10:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.