Kesilecek denilen bir bacak daha Medical Park Gebze'de kurtarıldı

Fathıa Amadı 55 yaşında Libya’da 6 çocuğu ile birlikte yaşıyor. 10 sene önce kalp ve bacak damarlarındaki tıkanıklıklardan dolayı çeşitli kontrollerd...

Fathıa Amadı 55 yaşında Libya’da 6 çocuğu ile birlikte yaşıyor. 10 sene önce kalp ve bacak damarlarındaki tıkanıklıklardan dolayı çeşitli kontrollerden geçti. 2009 yılında  baypass ameliyatı  olan Amadı geçici olarak sağlığına kavuştu. Zaman ilerledikçe sağ bacağında şişmeler ve morarmalar oluşmaya başladı. Yapılan kontrollerde sağ bacak damarlarının tıkandığı tespit edildi. 3 defa anjiyografi olan ve defalarca hastaneye kaldırılan Amadı’nin tedavi sürecinde hiçbir gelişmeye rastlanmadı.

 

BACAĞININ KESİLMESİNDEN BAŞKA BİR ÇÖZÜM OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

Her geçen gün morarma ve şişmeler artmaya başladı. Hareket edemez ve terlik bile giyemez hale gelen Amadı tedavisi için gittiği gerek yurtiçi gerek yurtdışı hastanelerde bacağının kesilmesinden başka bir çözüm olmadığını öğrendi. Bacağını kaybetmek istemeyen ve sağlık kuruluşlarını araştıran Amadı Medical Park Gebze Hastanesi’ne ulaştı.

 

Medical Park Gebze Hastanesi’ne getirilen Amadı’yi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mert Dumantepe, Kardiyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Burak Teymen ve Uzm. Dr. Wesam Salha tarafından kontrol edildi.

               

Yapılan muayene ve girişimsel işlemler ile ilgili bilgi veren; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mert Dumantepe; “Bacak ağrısı şikâyeti ile gelen hastamızın ayak bileklerinden nabız alınmıyor ve tüm bacağı soğuk durumdaydı. Bacağına daha önceden yapay damarla bypass yapılmış olan hastamıza atardamar Doppler Ultrasonu istedik. Doppler sonucu tahmin ettiğimiz gibi geldi, hastanın hem kendi damarı hem de daha önce ameliyatla takılan yapay damar tamamen tıkanmıştı. Hastanın bacağına yapılabilecek bir girişim şansı olup olmadığını öğrenmek için ekip arkadaşlarım Kardiyoloji uzmanları Uzm. Dr. Burak Teymen ve Uzm.Dr. Wesam Salha’dan Anjiografi yapmasını rica ettim.

 

KALP VE DAMAR CERRAHİSİ EKİP İŞİ

Hastanın bacağına yönelik yapılan anjiografide kasıktan ayak bileğine kadar tüm damar segmentlerinin tıkalı olduğunu gördük. Bacağı sadece kılcal damarlar besliyordu ve kısa bir süre içinde bu kılcal damarlarında tıkanması ile hasta bacağını kaybedecekti. Zaten gittiği başka merkezlerde hastaya hiçbir şansının olmadığı ve bacağının kesilmesi gerektiği söylenmişti.

Kardiyoloji uzmanı Uzm.Dr. Burak Teymen ile birlikte uzun zamandır bu şekilde tıkalı damarları en son teknoloji cihazlar ve kateterler yardımı ile açıp hastaların bacaklarının kesilmesini engelliyoruz. Birlikte yaptığımız değerlendirmeden sonra hastaya bir şans vermemiz gerektiğine karar verdik.

 

KESİLECEK DENİLEN BİR BACAK DAHA MEDİCAL PARK GEBZE'DE KURTARILDI

Anjiografi salonunda, lokal anestezi altında hasta yüzüstü yatar durumda iken diz arkasından ultrason altında damara girdik. Rotarex adından özel bir damar açıcı kateter ile %100 tıkalı damar içinde tünel oluşturduk. Bu tüneli balon anjioplasti yöntemi le genişletip, damarın içine stent yerleştirdik. Kontrol anjiografide damarın tamamen açıldığını ve ayak bileğine kadar çok iyi bir kan akımı sağlandığını gördük. Yaklaşık 3 saat süren ve yoğun radyasyon altında geçen zorlu bir prosedürdü. Ancak bir hastanın bacağını kurtarmak bizim için her şeye değer. Hastamızı kısa bir süre içerisinde şifa ile taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.

#

10 Kas 2014 - 17:12 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.