Kibar Grubu’nun hedefi büyük

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, üreten bir ekonomi yaratmanın önemine dikkat çekti. Türkiye’nin...

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, üreten bir ekonomi yaratmanın önemine dikkat çekti. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Kibar Holding’in kuruluşundan bu yana üretim odaklı bir faaliyet yapısı içinde olduğunu, bundan sonra da katma değer yaratan alanlara ve ürünlere yatırım yaparak Türkiye’yi global pazarlara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

 

İŞ DÜNYASI ZİRVEDEYDİ

Zirve kapsamında düzenlenen ve Tamer Saka’nın moderatörlüğünü üstlendiği Yatırım 2023: Altyapı-Sağlık konulu panelde, altyapı ve sağlık yatırımlarında gelinen nokta ve bu alandaki riskler ile gelecek senaryoları tartışıldı. Küresel likiditedeki daralmaların, jeopolitik risklerin, döviz kurlarının yüksek seyri ve faiz tarafındaki gelişmelerin ele alındığı panele, YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer, NFG Grup Başkanı Nafi Güral katıldı.

 

GIDA PAZARINDA DA İDDİALI

Tamer Saka yaptığı açıklamada, her sektörde katma değeri yüksek, akıllı ürünler üretmeye fokuslanmak gerektiğine inandıklarını belirterek, grup şirketlerinin yeni yatırımları hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin potansiyeline ve gücüne inanıyoruz. 2016’da başlayan yatırımlarımızı 2017’de tamamlamayı hedefliyoruz. Gıda sektöründeki şirketimiz Assan Gıda, salça ve sos pazarında liderdir. 2016’da ihracatta dördüncülüğü elde etti” dedi.

 

İSPAK YATIRIMI 70 MİLYON EURO

Assan Gıda’nın 2 milyar 460 milyon dolarlık ihracat kabiliyetinin olduğunu dile getiren Saka, “Şirketimiz, tesislerini modernleştirmek üzere 6 milyon Euro’luk yeni yatırımını 2017 yılında tamamlayacak. İspak Ambalaj için de Endüstri 4.0’ın tüm elementlerini hayata geçirdiğimiz yeni bir yatırımımız var. 70 milyon Euro değerindeki bu yatırımımızı mart ayında devreye almayı planlıyoruz. Ayrıca alüminyumda da ara vermeden büyümeye ve yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

HEDEF AVRUPA’DA BİRİNCİLİK

Kibar Grubu’nun alüminyum sektöründeki lider şirketi Assan Alüminyum’un bugün yıllık 300 bin tonlar seviyesine ulaşarak Avrupa’nın 3. büyük üreticisi olmayı başardığını belirten Saka, gelecek yıl yeni yatırımlarla folyoda da 80-85 bin ton üretim kapasitesiyle Avrupa’da birinciliğe ulaşmak istediklerini söyledi.

#

27 Mar 2017 - 14:32 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.