Kibar Holding’den bir dev yatırım daha...

Kocaeli, tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış görkemli bir kent. Her ne kadar doğası, kış turizmi gibi özellikleri bünyesinde barındırsa d...

Kocaeli, tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış görkemli bir kent. Her ne kadar doğası, kış turizmi gibi özellikleri bünyesinde barındırsa da Kocaeli işin özünde bir sanayi ve liman şehri. Bunun hem avantajları, hem de dezavantajları var. Avantajları elbette çok daha fazla. Fakat bazı dönemlerde yaşanan çevresel sorunlar dezavantajların daha fazla konuşulmasına sebep oluyor.

 

BİR KİBAR HOLDİNG KURULUŞU

Kocaeli’de büyük ölçekli sanayi kuruluşlarının hemen hepsi çevresel yatırımlara önem veriyorlar. Bu noktada öncü kuruluşlarımız da var. Kibar Holding, Kocaeli’ye gerçekten büyük hizmetlerde bulunan, kurulan ortaklıklar neticesinde kentimizde katma değer yaratan, yeni istihdam imkanları ile işsizliğe çözüm üreten önemli kurumlarımızdan birisi.

 

200 MİLYON EURO YATIRIM

Özellikle Hyundai İzmit Fabrikası, daha sonrasında faaliyete geçen POSCO Assan gibi fabrikalar gerçekten bu şehre büyük değer katan isimler olmuşlardır. Kibar Holding bünyesinde bu kez de yeni bir yatırım hayata geçirilmek isteniyor. Grup şirketlerinden olan İspak Ambalaj, 200 milyon lira yatırım maliyeti ile Türkiye’de bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisini kentimize ve Türkiye ekonomisine kazandırıyor.

 

YILIN SANAYİ ŞİRKETİ SEÇİLDİ

Bu tesisin elbette büyük bir kazanç; hem ilimiz he de ülkemiz için. Tesis, yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alacak. Kibar Holding ve bünyesinde kurulan İSPAK Ambalaj, bu büyük yatırım ile gazetemiz tarafından düzenlenen ‘Doruktakiler 2016’ değerlendirmelerinde ‘Yılın Sanayi Şirketi’ dalında ödüle layık görüldü.

 

KAPASİTE 3 KATINA ÇIKACAK

İSPAK Ambalaj, 2020 yılında 150 milyon Euro ciro hedefliyor. Türkiye’nin önde gelen grupları arasında yer alan Kibar Holding’in esnek ambalaj alanında faaliyet gösteren grup şirketi İSPAK Ambalaj, Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’ndeke yeni üretim tesisi ile mevcut üretim kapasitesini 3 katına çıkarmayı planlıyor.

 

450 KİŞİYE İSTİHDAM

Yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna ulaşacak yeni fabrikada, yatırımın tamamlanması ile İSPAK Ambalaj’ın toplam çalışan sayısı 450 kişiyi bulacak.

 

İLK YATIRIM

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kibar Holding COE Tamer Saka ve İSPAK Esnek Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, düzenlenen bir basın toplantısı ile yapılan yatırımı şu sözlerle ifade etmişlerdi: “Ülkemizin uluslararası anlamda bilinirliğinin artması noktasında çalışıyoruz. Sanayi 4.0 projesine uygun yatırım yapılıyor. Yaklaşık 60 milyon euro yatırım yapılacak. Ambalaj mamulü üretimi planlanıyor. Tek seferde ambalaj sektörüne yapılan tek yatırım durumundayız.”

 

150 MİLYON CİRO HEDEFİ

“İspak Ambalaj’ın yeni yatırımı ile birlikte 150 milyon euro ciro hedefliyoruz. Bu proje tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımıdır. 2020 yılına kadar iki lokasyonda daha üretim planladık. Son teknolojiye sahip ekipmanla donatılan tesis, 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Fabrikamızın çevre duyarlılığı yüksektird. Yılda 5 bin ton solvent geri kazanım tesisi de kurularak, karbon ayak izi minimum seviyeye indirilecek.”

 

TESİSİN ÖZELLİKLERİ

60 milyon euro yatırım bedeliyle Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımı

Sanayi 4.0 devrimi (full otomasyon)

25 bin metrekaresi kapalı, toplam 60 metrekare alan

40 bin ton üretim kapasitesi (mevcut üretim kapasitesi 3 katına çıkıyor)

Toplam 450 çalışan

150 milyon euro ciro (2020 hedefi) / Kibar Grubu’nun ihracat hacmine 100 milyon euro katkı

HD fleko ve rotogravür baskı teknolojileri

10 bin palet kapasiteli otomatik depo, 2 istifleme vinci, 30 metre yükseklik

LGV ile otomatik malzeme taşıma

Dilme makinelerinde otomatik boşaltma ve paketleme sistemi

Tamamı en son teknoloji ekipman

Gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanları

AR-GE departmanı ile yeni ambalaj tasarım merkezi

Solvent geri kazanım tesisi (5.000 ton/yıl solvent gerikazanım) Çevreye solvent salınımı yapmayan çevreci firma

#

21 Oca 2017 - 13:40 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.