KİHMED Aşure dağıttı

Yaklaşık 13 yıldır Muharrem ayının ilk pazar günü Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği’nin (KİHMED) düzenlediği aşure dağıtımı programı bu yıl da İzmi...

Yaklaşık 13 yıldır Muharrem ayının ilk pazar günü Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği’nin (KİHMED) düzenlediği aşure dağıtımı programı bu yıl da İzmit Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti. İlk olarak katılımcılara çorba ikram edildi. Daha sonra konferans salonunda Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Son olarak İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’in okuduğu duanın ardından 400 adet aşure davetlilere dağıtıldı.

 

GENİŞ KATILIM

Programa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı ve aynı zamanda KİHMED Başkan Vekili Ali Bilgi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhterem Aktaş, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ve SP İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy, KİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yamak, İzmit Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Kazım Arıcı, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Öncüspor Kulübü Başkanı Ali Küçükkeskin, kulübe bağlı sporcular ve okul mezunları ve dernek mensupları katıldı.

 

FİRAVUN’A KARŞI OLMAMIZ YETMİYOR

İzmit Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Kazım Arıcı, “KİHMED’in böyle anlamlı bir etkinliğinde buluşmuş bulanmaktayız. İmam Hatip mezunu ve mensubu olmak büyük bir aileye mensup olmak demekti. Ben şahsen gurur duyuyorum. İyi ki İmam Hatip mezunuyum” dedi. KİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yamak, “Acıların ve gözyaşının olduğu bir aydayız. Bizler muharremi bir ayrılık vesilesi olarak değil, Hz. Hüseyin ve Ehli Beytinin şehadetini bizleri bir arada olabilme kabiliyetini geliştirme vesilesi olarak görüyoruz. Bize daha çok bir arada olma geleneğini öğretmiştir. İmam Hatip modeli sadece Türkiye’de değil, tüm İslam coğrafyasında rol model olarak devam ediyor. Biz imam hatipliler kurulduğu ilk günden bugüne hep sıkıntılarla karşılaştık. Ülkemizin ve İslam coğrafyasında biz imam hatiplilere ihtiyacı var. Firavun’a karşı olmamız yetmiyor, Musa’nın yanında da olmamız lazım” açıklamasında bulundu.

 

BÖYLE SIKINTILARA YOL AÇMIŞ OLURUZ

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen “Aşure gününe yüklediğimiz anlam belki o mutluluğu acıyı bir arada yoğurup bir etkinliğe bir birlikteliğe yürümüşüz. Bugün vesilesiyle bazı şeyleri düşünmemiz gerekir. Hz. Hüseyin’i ve oraya gönderen sebepleri, onun dik duruşunu düşüneceğiz. Şii kardeşlerimizi, Alevi kardeşlerimizi kenara itme gibi bir lüksümüz yok. Ehli sünnet çizgisini kalın çizgilerle çizip dışarda kalanları görmeme gibi bir davranışa bürünürsek böyle sıkıntılara yol açmış oluruz” ifadelerini kullandı.  

 

SONA DOĞRU YAKLAŞIRIZ

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhterem Aktaş, “İmam hatiplilerin değeri hala anlaşılmış değil. Özellikle imam hatip ortaokullarına sahip çıkalım. İnsanlar sayımız çok fazla sanıyor. Sadece yüzde 10 kadarız. Elbette aşure birlik ve beraberliğimize vesile olacaktır. Bu bayrak, bu din bizim, bu vatan bizim. Ama imam hatip olmazsa sona doğru yaklaşırız” şeklinde konuştu.

 

15 TEMMUZLARI GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Muharrem ayı çok sevindiğimiz hadiselerin de olduğu ama Peygamber Efendimizin torununun şehadete erişmesiyle yasını tuttuğumuz bir ay. İmam hatip mezunları ve mensupları olarak ne kadar iftihar etseniz azdır. Ben mezunu değilim mensubuyum” derken, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, “İmam Hatip mezunu değilim. Babamın sözünü tutmadım, bazen keşke tutsaydım diyorum. Sizler bir öncüsünüz. İmam Hatip mezunu olmak sadece mezun olmak değil. Sünnetin yaşayan şeklisiniz. Bir daha 15 Temmuz yaşamayalım. Bizler Rabbimizin kelamını anlayıp da başkalarına anlatmazsak bugün içinde yaşadığımız coğrafya ve ülkemizdeki 15 Temmuzları görmeye devam edeceğiz. ‘Oku’ emrini yerine getirmemekte buluyorum. Bizim örnek olmamız gerekiyor. Bizleri bir araya getirdiği için dernek başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç dua okudu. Serkan BORLAK  

 

 

 

 

#

23 Eki 2016 - 14:48 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.