Kılıçdaroğlu: Diline hakim olamayan ülkeyi yönetemez

Kılıçdaroğlu, “Bunun sorumlusu biz değiliz. Diline hakim olamayan ülkeyi yönetemez” dedi.16 Nisan’daki referandum öncesinde Gebze’deki seçim çalışmala...

Kılıçdaroğlu, “Bunun sorumlusu biz değiliz. Diline hakim olamayan ülkeyi yönetemez” dedi.16 Nisan’daki referandum öncesinde Gebze’deki seçim çalışmalarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) gerçekleşen toplantıda iş adamları ile bir araya geldi. OSB içindeki toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve partililer yoğun katılım gösterdi.

 

GENİŞ KATILIM VARDI

Toplantıda; Genel Başkan Başdanışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, eski milletvekilleri Ensar Öğüt ve Mehmet Hilal Kaplan ve ilçe başkanları hazır bulundu.

 

“MECLİS’E HUZUR LAZIM”

Toplantının açılışında konuşan GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, “Sanayi ve üretmek ülkemiz için çok önemli. Üretenler olarak para kazanmak için bu işleri yapmıyoruz. Siyasetin ve siyasetçinin dili bizi çok rahatsız ediyor. Televizyon ekranlarında sizleri çocuklarımızla birlikte izlemek istiyoruz. 21. yüzyılda Türkiye’mize yakışmayan bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Huzur varsa herkes mutlu olur. Meclis’e bu huzuru siz getireceksiniz” dedi.

 

“DİLİMİZE HAKİM OLMALIYIZ”

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “GOSB ülkemiz için çok önemli. Biz batının uygar bir parçası olmak istiyoruz. Fakat bugün yalnızlaşan bir Türkiye var. Siyasetin diline önem vermesi gerektiği gerçek. Ankara’daki gerilim bütün yurda yayıldı. Bunun önüne geçmemiz lazım. Diline hakim olamayan ülkeyi yönetemez. Birisi hata yapabilir, eksiğimiz olabilir, ama bütün bunları hoşgörü içinde bir şekilde tolore edebiliriz” dedi.

 

“İYİ İŞLER DE YAPTILAR”

Son 15 yılda güzel işlerin de yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Köprüler, barajlar gibi işler iyi oldu. Yapılan her iyi şeye destek olduk. Ne zaman iktidar bize gelip şu konuda iş birliği yapalım dediyse destek olduk. Demek ki gerilim bizden kaynaklanmıyor. Biz siyasette gerilim istemiyoruz. Güçlü bir uzlaşma kültürünün olmasını istiyoruz. Benim gibi düşünmeyen insanın da söz hakkı olmalı” diye konuştu.

 

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ÖNEMLİ”

Ülkenin gelişimini parlamenter sistemle sağladığını kaydeder Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Şimdi bu sistemden vazgeçmek istiyorlar. Bir ülkede adalet yoksa orada devlet çöker. Rejimi neden değiştirmek istiyorsunuz? Hukukun üstünlüğü önemli. ABD dışındaki gelişmiş ülkeler parlamenter sistemle yönetiliyor. Geri kalan ülkeler ise başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Hukuk güvenliği yoksa yabancı sermaye neden gelsin? Osmanlı, üretmediği, bilime önem vermediği için battı. Siyaset Türkiye’de sorun yaratma kurumu haline geldi. Bu kadar sorunumuz varken bütün yetkileri tek kişide toplamayı oyluyoruz. Sanayicinin önüne konan engeller elini kolunu bağlıyor.”

 

“VİCDANINIZLA DÜŞÜNÜN”

“Bu ülke hepimizin. Birlikte mücadele edersek Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Demokrasimiz yoksa bunların hiç biri olmaz. Bizim ortak paydamızdır vatanımız, bayrağımız. Kavgasız bir ortamda ülkemizi kalkındırmalıyız. Bunları yapmak için siyasette ahlak kuralları olması lazım. Tek isteğim 16 Nisan’da, oyunuz ne olursa olsun sandığa gidin. Akıl süzgecinden geçirerek, vicdan terazisinde tartarak oyunuzu kullanın.”

#

29 Mar 2017 - 13:48 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.