Kılıçdaroğlu Kocaeli'de: Partili olarak konuşmuyorum!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmaları kapsamında bugün ilimizin batı bölgesinde düzenlenen programlara katıldı. Kılıçdaroğlu ilk...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmaları kapsamında bugün ilimizin batı bölgesinde düzenlenen programlara katıldı. Kılıçdaroğlu ilk olarak Holiday İnn Gebze Otel’de batı bölgesinde görev yapan muhtar ve azalarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Geniş güvenlik önleminin alındığı otele Kılıçdaroğlu 09.30 da giriş yaptı. 

 

CHP’LİLER MUHTAR VE AZALARLA

Muhtar ve azalarla gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Başdanışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl yöneticileri Harun Yıldızlı, Bilgi Dehmen , Sabriye Şahin, Neşe Celep, Hasan Akar,  Hikmet Koçoğlu, Lütfü İlhan, Ali Akdemir, Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, İl Referandum Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu,  İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar,  Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Erzurum Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağlar, Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, ilçe gençlik kolları başkanları, meclis üyeleri ve partililer de katıldı.

 

PARTİLİ KİMLİĞİMLE KONUŞMUYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Muhtar arkadaşların tüm sorunlarını biliyoruz. Çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisindedir. Sizin sorunlarınızın farkındayız, nasıl çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Her türlü çalışmayı yapmış durumdayız. 16 Nisanda sandığa gideceğiz. Bu süreç bir parti, hükümet, Cumhurbaşkanı seçimi değil. Bu seçim tüm vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakacağız. Bu anayasa değişikliği bizim hangi derdimizi çözüyor onun üzerinde konuşacağız. Size hitap ederken partili kimliğimi bir kenara bırakıyorum. Sizler gibi vatanını seven bir kişi olarak konuşuyorum” dedi.

untitled-2-054.jpg

TC’Yİ SEÇİMLE GELMEYEN BİRİ YÖNETEBİLİR Mİ?

Sade bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanının taraflı mı tarafsız mı olmasını istersiniz diye soran Kılıçdaroğlu, “ Cumhurbaşkanı 80 milyonu mu yoksa kendi partisinin üyelerini mi temsil etmeli?  Taraflı olmalı diyorsanız Evet, tarafsız olmalı diyorsanız hayır oyu kullanacaksınız. Vicdanınızla tartarak sandığa öyle gideceğiz. Başkanın başına bir şey gelirse yerine kim vekalet edecek. Bugünkü sistemde TBMM Başkanı vekalet eder ve seçilmiştir. Gelen değişiklikte Başkan yerinden ayrılırsa yerine seçimle gelmeyen bir başkan yardımcısı vekalet edecek. Türkiye Cumhuriyetini seçimle gelmeyen birisi temsil edebilir mi? Seçimle gelmeyen dönemler darbe dönemleridir. Bu sistem gelirse devletin yapısı ve işleyişi ile ilgili bütün yetkileri bir kişiye veriyoruz. Anayasa bir kişi için yapılmaz” ifadelerini kullandı.

 

TERCİH SİZİN TERCİHİNİZ

Bir kişi devleti temsil eder ve de tarafsız olur diyen Kılıçdaroğlu, “Kullanacağımız oyun sonuçları nereye varır bunu hep beraber düşünmemiz lazım. Bu bir rejim değişimidir. Vereceğimiz karar bugünün kararı değil geleceğimiz ile ilgili karardır. Bütün mesele tercihimizi demokrasiden yana mı yoksa tek adam rejiminden yana mı kullanacağız. Bu model geçerse hiçbir milletvekili bakan olamayacak. Tercih sizin tercihiniz. Demokrasi tercihi mi, otoriter yönetim tercihi mi? Şimdiki sistemde bakan sayısını meclis belirler, getirilmek istenen sistemde ise tek kişinin tercihi oluyor ve istediği kadar bakan atayabiliyor. Anayasa hepimizin anayasası böyle değerlendirmemiz lazım” dedi.

 

BU MEMLEKET HEPİMİZİN

Siyasi parti liderlerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Hangi kanalda hangi gazetecilerle siz belirleyin oturup konuşalım, beni mahçup edin dedim. Ama gelmeyiz dediler. Hatta ben 15 dakika konuşayım siz istediğiniz kadar konuşun diyorum ama cesaret edemiyorlar. Ben vatandaşın neden hayır demesi gerektiğini, neden evet dememesi gerektiğini anlatıyorum. Akıl süzgecinden geçirip vicdan terazisinde tartmalıyız. Allahın bize verdiği en değerli hazine akıldır. Çünkü hayatı sorgular. Bize şimdi diyorlar ki siz aklınızı kullanmayın bir kişi kullanacak, hiç karar vermeyin bir kişi verecek. Benim gibi düşünmeyen bir vatandaş düşüncesini ifade edemezse demokrasi olur mu? Bu memleket hepimizin orta vatanıdır. Ama siyaset gerilim üzerine kurulmuş. Bu son derece tehlikeli. Bu ülkenin 80 milyonu vatanseverdir. Bana sorarsanız Evet’in vebali ağırdır” ifadelerini kullandı.

 

"FESİH YOK" TARTIŞMASI

Anayasa değişikliği ile getirilecek fesih yetkisini anlatan Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ya ‘fesih yok, fesih yok, fesih yok’ diye; var arkadaşlar. Bugünkü anayasada da var. Bugünkü anayasada cumhurbaşkanı, Meclis’i feshedip, yeni seçime nasıl götürüyor? Bir şart var. Seçim olur. 45 içinde hükümet kurulmazsa cumhurbaşkanı, memleket hükümetsiz kalmasın; diye Meclis’i feshedip, yeni seçime götürebilir. Peki değişiklikle neyi öngörüyoruz? Arzu ettiği zaman; öyle hükümet kuruldu, kurulmadı düşünmeksizin. Ne zaman arzu ederse görev süresi dolmadan; 4 yılsa 4 yıl, 5 yılsa 5 yıl süre dolmadan ‘Meclis’i feshediyorum beyler. Buyurun, hep beraber seçime gidiyoruz’ diyebilir. ‘Bu doğrudur’ diyorsanız gidip, ‘evet’ oyu kullanacaksınız. ‘Bu yanlıştır. Bizim seçtiğimiz milletvekilleri daha görev yapıyorlar, süreleri dolmadı’ diyorsanız gideceksiniz ‘hayır’ oyu kullanacaksınız” diye konuştu.

#

28 Mar 2017 - 11:16 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.