Kılıçdaroğlu’nun adalet talebi

Bu ülke çok adaletsizlikler gördü, çok.

Demokrasinin olmadığı yerde adalet olmaz ki.

Memleket ne yazık ki, hala demokrasisini oturtamadı.

Siyasi partiler yasası dahil bir türlü siyasetin demokratikleşmesi sağlanamadı.

İyileşme beklenirken son anayasa değişikliği ile sistem daha da totaliterleşecek.

CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu yıllarını alan demokrasi ve adalet mücadelesinde artık bıçak kemiğe dayandı dedi ve adalet yürüyüşüne başladı. Görünen o ki başka çare kalmadı.

**

Adamı olan, parası olan, cemaati olan, genel başkanın eteğine tutunanların milletvekili ve belediye başkanı olduğu bir ülkede, demokrasiden, seçme ve seçilme adaletinden bahsedilebilir mi?

İşverenin ezdiği, asgari ücrete mahkum ettiği, sendikalaşmanın giderek küçüldüğü, sendika başkanlarının adeta sendika ağalığı yaptığı bir ülkede çalışma barışı ve adaletinden bahsedilebilir mi?

Defalarca keyfi nedenlerle değiştirilen İhale Kanunu nedeniyle yandaş firmalara aktarılan ihalelerle gelen iktidarların kendine yakın kişileri iş güç sahibi yaptığı bir ülkede girişim eşitliği ve adaletten bahsedilebilir mi?

Yandaş basının ağırlıkla oluşturulduğu, basının susturulduğu, düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edildiği bir ülkede adaletten bahsedilebilir mi?

Dün Ergenekon gibi davalarda totaliter anlayışla hak hukuk dinlemeden vicdansızca karar veren hakim ve savcıların, bugün sanık sandalyesinde olduğu bir ülkede adalete güvenden bahsedilebilir mi?

Yargının bu denli siyasete endekslendiği bir ülkede adaletten bahsedebilinir m?

Gazi mecliste, eleştiri dinlemeyen, parmak hesabı ile muhalefeti ezen, iten, kakan, şiddet kullanan, iktidarın adaletinden bahsedilebilir mi?

Yargıya hakim olan, yargıyı siyalaştırdığı düşünülen, nedensiz tutuklamaların kol gezdiği, hukukun ağır biçimde yıllardır zedelendiği bir ülkede adaletten bahsedilebilir mi?

Uzun süredir olağan üstü hal uygulaması yapılan, bu uygulamayı haksız biçimde tüm ülke yönetimine yayan bir iktidarın getirdiği korku ikliminde adaletten bahsedilebilir mi?

**

Artık tribünden sahaya inmek, demokratik yollarla halka derdini anlatabilmek, bunun için sokağa çıkmak ve halkla bütünleşmek, halka doğruları anlatmak için kalan tek çare ADALET YÜRÜYÜŞÜ’dür.

**

Baskıcı krallar Fransız ihtilalini, ırkçı Güney Afrika Mandela’yı, Kurtuluş savaşı büyük Atatürk gibi çağın liderini tarihe kazandırmışsa, bugünkü Türkiye koşulları da mutlaka kendi liderini yaratacaktır.

 Bu masum Adalet Yürüyüşüne saygı duymayan  adaletten korkandır. Sokratesi yargılayan 502 yargıcın hiç birisi hatırlanmaz, ama Sokrates yaklaşık 4 bin yıldır Dünya tarihinde yerini almıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu doğuştan var olan hakkına dayanarak vatandaş olarak yürüyor, kimse ona yürüme lütfunda bulunamaz.

Görünen o ki yürüyüş İstanbul’a yaklaştıkça çok daha güçlenecek ve gerçek anlamını kazanacaktır.

**

Baskı ve adaletsizlik karşı eylemi ve direnci mutlaka kendi içinde yaratır.

Bu direnç  ve eylemler de topluma yeni liderler hediye eder.

Hukukun ve adaletin kimliği evrenseldir, ülkelere göre değişmez.

Kılıçdaroğlu’nun adalet talebi/yürüyüşü mutlaka amacına ulaşacaktır.

Bu ülke demokratik devrimi mutlaka tamamlayacaktır, başka çaresi de yok.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fahri Örengül - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

A.Osman - Demokrasi ve adalet isteyenlerin hor görülmediği bir ülkede yaşamak herkesin talebi olmalıdır.Herkes talebini değişik şekilde ifade edebilmeli.Sadece ihtiycı olanlar değil ihtiyac duyabilecekler de katılmalıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 17:15
01

Hasan Kemal - 15 Temmuz gecesi pazarlıklar sonucu tankların önünden sıvışıp Bakırköyde güvenli bir eve sığınmasaydı etiydi. Belki inanana inanırdı bazıları. Bu bir adalet değil, atalet yürüyüşüdür. Bir casus ve arkasındaki fetö için yürüyüştür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 17:15


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler