“Kim takar Kıyı Kanunu’nu!”

Kandıra Belediyesi, Kıyı Kanunu’na aykırı olarak Nihat Erim Tepesi’nde inşa edilen apart otele ruhsat verdi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı an...

Kandıra Belediyesi, Kıyı Kanunu’na aykırı olarak Nihat Erim Tepesi’nde inşa edilen apart otele ruhsat verdi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı ancak belediye hızlanan inşaat çalışmalarına göz yumuyor.

Kandıra Belediyesi, Kıyı Kanunu Yönetmeliği’ne aykırı olarak Kefken Nihat Erim Tepesi’nde İsmet Yeniay’a ait 4 parsel arsa üzerine apart otel tipindeki pansiyon inşaatına ruhsat verdi. Bölgede bulunan evlerin 3 metre ilerisine yapılan apart otel inşaatına karşı mahalle sakini Memiş Kaleci ile Suat Keser, hukuk savaşı başlattı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Bayındırlık Bakanlığı’ndan gelen yazı ve Valilik tarafından yapılan inceleme doğrultusunda inşaatın yürütmesini durdurma kararı verdi. Ancak Kandıra Belediyesi, devam eden inşaat çalışmalarına göz yumuyor.

BAKANLIK İLGİLENDİ
Konuyla ilgili olarak Bayındırlık Bakanlığı’na dilekçe ile başvuran Memiş Kaleci, “Bakanlıktan ‘1992 yılının Haziran ayında yasalaşan Kıyı Kanunu’na göre söz konusu tarihe kadar bölgede yüzde 50 oranında yapılaşma gerçekleştirildi ise burada inşaat yapılabilir. Ancak yapılaşma olmadıysa kalıcı bir inşaat yapılamaz. Günü birlik olarak tabir edilen çay bahçesi tarzında konuşlanmaya izin verilir’ şeklinde bir cevap geldi ve bu konuyla ilgili olarak Valiliğe araştırma talimatı verildiği söylendi” dedi.

VALİLİK ARAŞTIRMASI
Yaşadığı evin üç metre ilersine hemen deniz kenarında yapılan pansiyon ile ilgili hukuk savaşına girdiğini belirten Memiş Kaleci, “Valilik yaptığı araştırmada bölgede yüzde 50 oranında yapılaşmanın yaşanmadığını Bakanlığa ibraz etti. Bunun üzerine bizlerde 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Dava sonucunda ise yürütmeyi durdurma kararı alındı. Alınan karara ise uyan olmadı” diye konuştu.

KARARI TAKAN YOK
Diğer bir mahalle sakini Suat Keser ise “Mahkeme kararına rağmen inşaat sürüyor. Bizim girişimlerimiz sonrasında, İsmet Yeniay’a inşaat ruhsatı veren Kandıra Belediyesi, inşaatın duvarına bir yazı astı. Yazıda inşaatın, gerekli izinler alınana kadar inşaatın durdurulması tebliğ edildi. Bu tebliğ yazısının asılmasından sonra ise inşaat iyice hızlandı. Bununla ilgili olarak iki gün önce yine savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

ÖĞREN RUHSAT VERMEMİŞ
Evlerinin önüne yapılan binayla ilgili hukuk savaşına giren ve bu savaşı kazanmalarına rağmen inşaat çalışmasının durdurmayı başaramayan Suat Keser ve Memiş Kaleci, “İsmet Yeniay isimli kişi bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Öğren’den de ruhsat talep etmiş, ancak kanuna aykırı olduğu için ruhsat vermemişti. Cengiz Kan, döneminde ruhsat alan İsmet Yeniay’a ise şimdi kimse engel olamıyor. Ortada mahkeme kararı olmasına rağmen inşaat durdurulamıyor” dedi.

EMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN
Öte yandan inşaatı süren yer ile ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Belediyesi’ne bir yazı yazdı. Yazıda “Belediyemiz, Kandıra ilçesi Akçabeyli Kefken Köyü Nihat Erim Tepesi, Özcan Sokak’ta Kıyı Kanunu’na aykırı olarak yapılan yapılara belediyenizce verilen 06.11.2010 tarihli yapı ruhsatını iptal ederek söz konusu inşaatların durdurulması ve sonucuyla ilgili olarak bilgi verilmesi gerekmektedir” şeklinde bir talepte bulunuldu.

#

25 May 2011 - 17:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.