Kimyacıların 4’te 3’ü potansiyel işsiz!

Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Halim Karabekir, “İşsiz Mühendisler” toplantısında kimya mühendislerinin 4’te üçünün potansiyel işsiz ol...

Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Halim Karabekir, “İşsiz Mühendisler” toplantısında kimya mühendislerinin 4’te üçünün potansiyel işsiz olduğunu savundu.

Kimya Mühendisleri Kocaeli Şubesi’nde yapılan “İşsiz Mühendisler” toplantısında oda başkanı Halim Karabekir çarpıcı açıklamalar yaptı. Toplantısına az sayıda işsiz mühendis katılırken Halim Karabekir katılımın azlığının ‘ümitsizlik’ olduğunu savundu. Ülke ve dünya koşullarının ışığında, işsizliğe neden olan üretim, arz, talep, gelişme, sanayileşme, sermaye ve yatırım, eğitim, teknoloji yerel, ulusal, uluslararası ölçekler gibi ana unsurların konuşulduğu toplantıda Halim Karabekir, hizmet sektörünün üreten bir sektör olmadığını söyledi.

FORD VE HYUNDAİ’YE TAŞ ATTI
Karabekir, “Sanayileşmenin son 10 yılda büyük bir hızla düştüğünü görüyoruz. Sadece Süleyman Demirel’in onay verebileceği bir şekilde eski Seka Park alanına Ford fabrikası kuruldu, şuan adamlar göğsünü gere gere çalışıyorlar. Peki Ford orada değil de farklı bir alanda kurulsaydı üretim yapamaz mıydı? Hyundai kapasitesini 200 bine çıkartıyor, 500 kişilik bir istihdam sağlayacağını söylüyor. Bu rakam bizim için korkunç bir rakam. Kapasite 200 bine çıkıyor ama sadece 500 kişilik bir istihdam sağlanıyor” dedi.

İŞSİZ MÜHENDİS ÇOK ÜRETİM YOK!
İşsiz mühendis sayısının her geçen gün arttığını savunan Karabekir, “Odamıza üye mühendis sayısı toplam bin 214’tür. Bu mühendis arkadaşlarımızın 4’te biri işsizdir. Yarısından çoğu alışveriş merkezleri gibi hizmet sektörünün yoğun olduğu alanlarda asgari ücretlerle çalıştırılıyor. Bu arkadaşlarımızı da işsiz mühendis olarak gördüğümüzde bizim rakamlarımıza göre potansiyel işsiz mühendislerin sayısı 4’te üçünü buluyor. Bizim ilk önerimiz şudur, üretim sektörüne destek verin” ifadelerinde bulundu.

#

26 May 2011 - 17:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.