• BIST 89.270
  • Altın 146,921
  • Dolar 3,6543
  • Euro 3,9297
  • Kocaeli : 1 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • Sakarya : 1 °C

Kırkpınar’da bir güzellik; Şule’nin Bahçesi…

Kırkpınar’da bir güzellik; Şule’nin Bahçesi…
“Balık” dendiğinde akla gelen, bölgemizde gerçekten ağız tadıyla balık yiyebileceğiniz yerlerden biri olan Hereke’deki Halit Balık’la dostluğumuz oldukça eskiye dayanır.

Fırsat buldukça giderim, hem balık yerim, hem de sohbetimi yaparım Halit’le ve eşi Fatoş Hanımla.

İyi esnaftır. Bir o kadar da iyi insandır. Yardımsever, cömert ve sözü sohbeti dinlenendir.

Telefon etti geçtiğimiz günlerde. Sapanca / Kırkpınar’da bir arkadaşı yeni bir yer açmış. Tanıtımına katkı sunmamı istedi.

Birlikte gittik. Balığımızı yedik, sohbetimizi yaptık, keyifli bir gün geçirerek döndük İzmit’e…


KOMŞUYUZ…

İzmit’le Sapanca’yı ayırmak pek olası değildir. Bu iki güzel yerleşim yerinin insanları zaman zaman gidip gelirler karşılıklı. Eş yaşamları ve sosyal yaşamları çakışır çok zaman.

Kırkpınar da öyledir. Sapanca Gölü’nün kıyısındaki bu güzelim kasaba, çok yere benzemeyen sosyal yapısıyla dikkat çeker, çok insanımızın gözdesidir.

Ulaşım sorunu yoktur İzmit’ten. Özel arabanız olmasa bile sıkıntı çekmezsiniz. Günün erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar Sapanca – İzmit arabaları hizmet sunmaktadır size. Önemli olan damak tadınızdır, önemli olan size sunulanın kalitesi ve biraz da fiyatıdır. Şule’nin Bahçesi’nde bu özellikleri bulacağınızı, rahat edeceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğinizi düşünüyorum…


ÇEKİRDEKTEN GELEN BİR ESNAF…

Adı Hüseyin Armut. Mesleğe İzmir’de, 1973 yılında bulaşıkçı olarak başlamış. 1980’de garson olmuş, 1982’de İstanbul’da, Baltalimanı’ndaki Oba Restoran’da çalışmış. 1986’da Caddebostan Maksim’de imiş ve ünlü şarkıcı Bülent Ersoy’a da garsonluk yapmış. İstanbul’daki son durağı, Nişantaşı’ndaki Kristal Faslı şahane ve 9 yılı geçmiş orada da. Sonrasında bizim bölgemize, Kerpe’ye gelmiş. Halit Balık’la tanışması da Kerpe’den zaten. Şimdilerde, son iki aydır Kırkpınar’da, Şule’nin Bahçesi’ni çalıştırıyor.


ÇOK GÜZEL BİR MEKÂN…

Bahçe içinde, tek katlı bir yer. Tavan yüksekliği oldukça fazla. Bu nedenle bunalmıyorsunuz. Masalar, sandalyeler ve yemek takımları abartısız ama rahat. Görsellik konusunda söylenecek bir şey yok. Masaların çok fazla sıkışık konmaması da ayrı bir özellik.

Hemen şunu belirtelim; içkili bir yer Şule’nin Bahçesi. Ne ki, içmesini bilenlerin uğrak yeri aynı zamanda. Henüz çok yeni olmasına karşın, müşteri profili oldukça nitelikli, seçkin.

Ne yenir ne içilir diye düşüneceksiniz!

Hemen söyleyeyim; aradığınız tüm soğuk mezeler var. Zeytinyağlıların tümü çok güzel ve damak tadı mükemmel. Hüseyin Armut da mutfağa girenlerden ama, kendisini “Kirman usta” olarak da tanıtan Şef Kemal işinin tam ehli. Balık, et ve diğerlerini yapışı, sunumu son derece kaliteli. Mevsimine göre balık çeşitleri, balık mezelerinin tümü var. Et seçme hakkınız da var elbette.

Fiyatı da soracaksınız doğal olarak!

İki kişi olarak masaya otursanız, jumbo karides olmak üzere tüm soğuk mezelerden tatsanız, et ya da balık yiyip içkinizi içseniz, ödeyeceğiniz para 180 ile 200 TL arası.

Bir şey daha belirtip öyle sonlandırayım yazımı; kahvaltı için de gidebileceğiniz bir yer Şule’nin Bahçesi. 25 çeşit serpme kahvaltı için ödeyeceğiniz para da 25 TL.

Ne dersiniz, gidip görmeye değmez mi sizce de?..

Öyleyse telefonlarını vereyim ve iletişiminizi kurun;

(0 264) 592 12 21

(0 533) 403 82 82

Haber: Ruhan ODABAŞ

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim