Kırkpınar’dan sonra gözler Kandıra’da

GÜREŞ FESTİVALİ İÇİN HEYECAN SÜRÜYOR Kandıra’da bugün yapılacak olan Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Tarım, Kültür ve Sanat Festivali, k...

GÜREŞ FESTİVALİ İÇİN HEYECAN SÜRÜYOR

Kandıra’da bugün yapılacak olan Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Tarım, Kültür ve Sanat Festivali, kortej programıyla başlayacak. 6 başpehlivan olmak üzere 45 güreşçinin katılım göstereceği festival  için Kandıra’da hazırlıklar tamamlandı. Namazgah Mesire Alanı’nda Mehter takımının da gösterisiyle yağlı pehlivan güreşlerinde eğlencenin startı verilecek. Bu yıl müsabakaya katılacak güreşçiler arasında 2015 yılı tarihi Kırkpınar Baş Pehlivanı Orhan Okulu, 2013 yılı tarihi Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, 2004-2007-2008 yılı tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, 2015 yılı tarihi Kırkpınar Başpehlivan Finalisti Osman Aynur, 2015 yılı tarihi Kırkpınar Başpehlivan 3’üncüsü Serhat Balcı, 2014 yılı Kandıra güreşleri başpehlivanı Faruk Akkoyun da olacak.

 

BAŞKAN KÖKEN, BU FESTİVAL KANDIRAMIZIN VİTRİNİ

Belediye Başkanı Ünal Köken, “Kandıra Belediyesi olarak Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Tarım, Kültür ve Sanat festivalimiz için çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. Halkımızın severek takip ettiği ve ilçemizin vitrini olarak gördüğümüz festivalimizde tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum” dedi. Şölende ayrıca Kandıra'nın yöresel yemekleri tanıtılacak ve yağlı pehlivan güreş müsabakalarıyla festival son bulacak. Bu festivaller kültürel değerlerimize sahip çıkma ve devamlılığını sağlama açısından önemlidir" ifadesini kullandı.

#

04 Ağu 2015 - 11:16 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.