Kırmızı otobüsle Tur İzmit devam ediyor

İzmit Belediyesi tarafından Tarih Koridoru projesi kapsamında yapılan restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmalarıyla İzmit'in eski tarihini gün yüzüne ç...

İzmit Belediyesi tarafından Tarih Koridoru projesi kapsamında yapılan restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmalarıyla İzmit'in eski tarihini gün yüzüne çıkardı. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan Tarih Koridoru aynı zamanda il dışında da büyük rağbet görüyor.

 

İZMİT'İN TARİHİ YERLERİ GEZİLİYOR

Bu kapsamda, hem şehrin tanıtımını sağlamak adına düzenlenen Kırmızı Otobüs turları büyük ilgi görüyor.  İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Tur İzmit programı, Kırmızı Otobüsle ve Rehber Eşliğinde Cumhuriyet parkından başlıyor. Sırasıyla Çınarlı Mevkii, Saray Kalıntıları, Amfi Tiyatro, Kara Burç, Orhan Cami, Süleyman Paşa Hamamı, Akçakoca Dere Cami, Akçakoca Osmanlı Meydanı, Sırrı Paşa Konağı, Yeşil Konak, Yumartacı Mescidi, Kapanca Sokak, Zeliha Kadın Çeşmesi, Mustafa Türk Sanat Galerisi, Butik Otel, Basın Müzesi, Saat Kulesi ve Kültür Tepesi 2. Etap da turunun tamamlıyor. Daha Sonra tura katılan gruba çay simit ikramı oluyor.

 

GEZENLER MEMNUN AYRILIYOR

Şimdiye kadar turlara katılan vatandaşlar, İzmit’in tarihi dokusunu yakından görme fırsatı bulup yaşadıkları şehrin tarihini öğreniyorlar. Geziye katılan turistler ve vatandaşlar, bu anlamlı proje için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

#

03 Eyl 2017 - 12:49 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.