Kızılay’ın deposunu soyan 10 kişi gözaltına alındı

İzmit’te bulunan Kızılay’ın deposundan yaklaşık 1 milyon lira değerinde deprem çadırı çaldığı öne sürülen 10 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına...



İzmit’te bulunan Kızılay’ın deposundan yaklaşık 1 milyon lira değerinde deprem çadırı çaldığı öne sürülen 10 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların çaldıkları çadırları hurdacılara satarak parasıyla alem yaptıkları ortaya çıktı.


İzmit’te bulunan Kızılay’ın deposundan çaldıkları çadırları hurdacıya satarak parasıyla alem yaptıkları öne sürülen 10 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre İnterteks Uluslararası Fuar alanında bulunan Kızılay Derneği’ne ait depodan hırsızlık yapıldığı ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırslık Büro Amirliği konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde kapılarda zorlama olmadığını fark eden polisler, hırsızlık olayının Kızılay içinden yapıldığını tespit etti. Depoda bulunan 5 ayrı kameranın hard diskleri ile birlikte sökülmesi üzerine polisler bütün ihtimalleri değerlendirerek hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslara ulaşmayı başardı.

3 AY SÜREN DEVAMLI HIRSIZLIK
Kızılay Derneği’nde yaklaşık 1 buçuk senedir şoför olarak çalışan Yakup Ş. (24) ile birlikte Emre G. (25), Olcay Ç. (24), Mustafa D. (22), Gökhan U. (27), Tugay Ö. (19), Adem S. (21), Ali Ö. (25), Abdülkadir Y. (23) ve Erkan (19)isimli şahıslar İzmit’te gözaltına alındı. Şahıslardan Yakup Ş.’nin hırsızlık olayını organize ettiği ve deprem çadırlarını depodan çalmak için parayla vardiyalı olarak eleman çalıştırdığı öğrenildi. Depodan çaldıkları çadırları kamyonlarla başka bir depoya nakleden şahısların bu olayı yaklaşık 2-3 ay süren bir periyotta gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

300 BİN TL’YE SATMIŞLAR
Şahısların piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu tahmin edilen çadırları İstanbul ve Sakarya’da bulunan hurdacılara 300 bin TL’ye sattıkları ve parasını da uyuşturucu ve alkol alarak alem yaptıkları, lüks araçlar kiralayarak gezdikleri iddia edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edilirken hırsızlık olayının meydana geldiği Kızılay deposunda da hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

#

14 Kas 2013 - 17:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.