KKTC ve Makedonya’ya iş gezileri düzenlendi

Bu amaçla tekstil ve giyim grubunun yer aldığı 21. Meslek Komitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, plastik ve kimya grubunun yer aldığı 7. Meslek K...

Bu amaçla tekstil ve giyim grubunun yer aldığı 21. Meslek Komitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, plastik ve kimya grubunun yer aldığı 7. Meslek Komitesi de Makedonya’ya bir gezi gerçekleştirdi.

 

21. KOMİTE KKTC’YE GİTTİ

Sektörleri adına çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye giden KOTO 21. Meslek Komitesi (Tekstil ve Giyim Grubu) heyetinde; Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Uslu, meclis üyeleri Okan Oktay, Aykut Çavuş, Komite Başkanı Hüseyin Çoban ve komite üyesi Fuat Barbaros Oktay yer aldı. Heyet, burada ilk olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ile bir araya geldi.

 

BAKAN KABUL ETTİ

Oda yönetimi ile birlikte gerçekleşen toplantıda, KKTC’nin özellikle turizm, eğitim ve sağlık alanında yükselişe geçtiği vurgulanarak, KOTO üyesi işadamları yatırıma davet edildi. 21. Meslek Komitesi heyeti, buradaki temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ve KKTC arasındaki işbirliklerinin çok önemli olduğuna vurgu yapıldı.

 

7. KOMİTE MAKEDONYA’DA

KOTO’nun 7. Meslek Komitesi’nin (Plastik ve Kimya Grubu) Makedonya’ya gerçekleştirdiği iş ve yatırım programı Kosova Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ziyaretiyle başladı. Meclis Başkan Yardımcısı Alp Kayalar, meclis üyesi Mustafa Balaban, Komite Başkanı İbrahim İkiz ve komite üyesi Hüseyin Ayseçkin’in katıldığı programda verimli görüşmeler gerçekleştirildi. 7. Meslek Komitesi heyeti hemen akabinde Makedonya Türk Ticaret Odası’nın (MATTO) toplantısına katıldı. MATTO Başkanı, aynı zamanda Üsküp Fahri Konsolosu olan Aydoğan Ademoski ve yönetim kurulu üyeleri ile bölgenin yatırım imkanlarını değerlendirildi.

#

23 May 2017 - 14:47 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.