KO-MEK’te Profesyonellik ön planda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, her dönem olduğu gibi bu dönemde de kursiyerlerin mesleki eğitimlerinde tüm det...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, her dönem olduğu gibi bu dönemde de kursiyerlerin mesleki eğitimlerinde tüm detayları düşünerek, alt yapısı sağlam bir eğitim anlayışı ile hareket ediyor. Bu kapsamda KO-MEK yönetici ve usta öğreticileri, uygulamalı kurum içi eğitimleri alarak mesleki tecrübelerini artırıyor.

 

ÜST DÜZEY EĞİTİM ALTYAPISI

Kocaeli’nin dört bir yanında 44 Kurs Merkezi ile faaliyet gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük projelerinden birisi olan KO-MEK’te Gölcük, İzmit ve Dilovası’nda bulunan kaynak atölyeleri, Model Gemi Yapımından TIG Kaynağı’na, Elektirik Ark Kaynağından Gaz Altı Kaynakçılığına kadar birçok alanda eğitim faaliyeti gerçekleştiriliyor. Eğitimlerin kapsamlı ve profesyonel düzeyde olması, kurs yöneticilerinin ve usta öğreticilerin teknolojiyi yakından takip etmelerini gerekli kılıyor. Bu nedenle kaynak usta öğreticilerinin ve kurs idarecilerinin gerekli bütün bilgi donanımlarına sahip olmaları ve profesyonel bir eğitim anlayışının sürdürülebilirliğini sağlamaları için, çeşitli kategorilerde uygulamalı kurum içi eğitimler gerçekleştiriliyor.

 

EKİPMANLAR İNCELENDİ

Bu kapsamda KO-MEK Gölcük, Seka ve Dilovası Kaynak Atölyeleri yönetici ve usta öğreticileri 1963 yılında kurulan ve İstanbul Pendik’te bulunan Gedik Kaynak Fabrikası’nda çeşitli incelemeler ve eğitim uygulamaları gerçekleştirdi.  Kaynak elektrotları, gaz altı, toz altı, özlü tip kaynak telleri, redresörler, toz altı kaynak makineleri, inverter tip kaynak makineleri ve kaynak jeneratörleri üretimi yapılan fabrikanın Gedik Üniversitesi Kaynak Mühendisliği Bölümü Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimde, kaynak makineleri, elektrotlar ve diğer kaynak ekipmanlarının üretimi ve kullanımı hakkında bilgiler alındı.  TİG kaynağı üzerine uygulama yapma fırsatı bulan KO-MEK Ekibi, eğitimlerin çok verimli ve faydalı olduğunu belirtti.

#

13 Eyl 2015 - 10:38 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.