Koalisyonda son durum ne?

Oluşturulacak koalisyonla partiler hükümeti kuracak ya da erken seçime gidilerek vatandaş tekrar sandık başına çağrılacak.   AKP, CHP ve MHP’nin ko...

Oluşturulacak koalisyonla partiler hükümeti kuracak ya da erken seçime gidilerek vatandaş tekrar sandık başına çağrılacak.

 

AKP, CHP ve MHP’nin koalisyon ya da erken seçim konusundaki görüşleri şu şekilde:

 

AKP’de Meclis Başkanlığı hesaplarında hedef 4. tur

AK Parti, Meclis Başkanlığı yarışını en çok oyu alan ismin seçileceği 4. tura kadar taşıyacak. AK Parti, başkanlığı CHP'ye kaptırırsa, "MHP'ye koalisyon" eleştirisini yapacak.

Haberin devamı için tıklayın

 

Bahçeli'nin şok cevabı sonrası CHP'ye kalan 2 seçenek

CHP, MHP'den umduğunu bulamayınca yeni arayışlara girmeye başladı. CHP'de şimdi de "Muhalefet" ve 3 şartlı "AK Parti" sesleri yükseliyor.

Haberin devamı için tıklayın

 

Bahçeli: 15 Kasım'da erken seçime varız

Devlet Bahçeli, "MHP'nin HDP ile koalisyona girmesi imkânsız. Eğer hükümet krizi yaşanırsa. Millete başvururuz. 15 Kasım uygun bir tarihtir" dedi.

Haberin devamı için tıklayın

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon tartışmalarına noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "28 Haziran'da 45 günlük süreç başlıyor. Bu sürede siyasiler gerekeni yapamazsa bende üstüme düşeni yaparım. Seçim olur bu işi millet çözer" dedi.

Haberin devamı için tıklayın

#

21 Haz 2015 - 15:47 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.