Kocaeli, atıksularını geri kazanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapıl...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Kocaeli’deki yeni tesis sayısı 16 olacak. Yaklaşık 1,1 milyar kişinin temiz su kaynaklarına ulaşmada sorun yaşadığını, 2,4 milyar kişinin ise yeterli sağlıklı suya sahip olmadığını belirten İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, suyun geleceğini, geri kazanımın şekillendireceğini söyledi.  Açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar 1501 adet atıksu arıtma tesisinin daha yapılacağını söyledi.

 

16 ADET ATIKSU TESİSİ

Aytemir, “Türkiye’de evsel atıksuların arıtılması amacıyla 2014 yılı sonu itibarıyla toplam 597 atıksu arıtma tesisi bulunuyor ve söz konusu tesisler yaklaşık 58.998.171 kişiye hizmet ediyor. Bakanlığın hazırlamış olduğu atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar toplam 1501 adet atıksu arıtma tesisinin daha hizmete girmesi hedefleniyor. Planda, Kocaeli’nin Başiskele, Derince, Dilovası, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Körfez ilçelerinde toplam 16 adet atıksu tesisinin faaliyete geçeceği belirtiliyor” dedi.

#

22 Mar 2016 - 13:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.