Kocaeli, gökyüzü şenliğinde buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde hafta sonu Persied Kuyruklu yıldızı meteor yağmuru seyir keyfi yaşandı. 7’den 70’e vatandaşların geniş...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde hafta sonu Persied Kuyruklu yıldızı meteor yağmuru seyir keyfi yaşandı. 7’den 70’e vatandaşların geniş katılım gösterdiği iki gün süren Gökyüzü Şenliği etkinliğinde çocuklar aileleri ile birlikte gökyüzünü keşfetme fırsatı buldu. Teleskop ile gökyüzünde oluşan meteor yağmurunun seyredildiği etkinlikte ayrıca alanda kurulan atölyelerde çocuklar eğlenerek yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladı.

 

HER YAŞ GRUBUNDAN KATILIM

Kocaeli halkına bilimi sevdirmek amacı ile gerçekleştirilen bilim etkinlikleri, İzmit Bilim Merkezi’nde hafta sonunda yapıldı. Gökyüzü Gözlem Şenliği olarak gerçekleştirilen etkinliğe her yaş grubundan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Gözlem Geceleri etkinliği boyunca ziyaretçiler 18.00 ve 21.00 saatleri arasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde gökyüzü ve gezegenler temalı atölye etkinliklerine katılım sağladı.

 

ATÖLYE ETKİNLİKLERİ

Aynı zamanda alanda kurulan simülatörler ve planetaryum gösterimi izleyen çocuklar ve yetişkinler, gündüz güneş patlamalarını gözlemlerken gece ise Satürn, Jüpiter gezegenlerini ve ay yüzeyini gözlemlediler. Şenlikte saat 18.00-21.00 saatleri arasında güneş sistemi yapımı ve boyama atölyesi (okul öncesi), roket yapımı atölyesi (ilkokul-ortaokul), güneş ve ay tutulması atölyesi (ilkokul), gök atlası atölyesi (ortaokul), gök kubbe atölyesi (ortaokul) kuruldu. Atölye etkinliklerinde çocuklar ve gençler gökyüzü ile ilgili bilgiler öğrendi.

#

15 Ağu 2017 - 15:25 Kocaeli- Teknoloji

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.