Kocaeli Kent Konseyi’nde enerji kullanımı konuşuldu

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, İza...

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Enerji Verimliliği Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca, Genel Sekreter Bekir Serin, Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Halil Atay, Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Danışmanı Asistanı Sezer Ceyhan ve meclis üyeleri katıldı.


“ENERJİYİ AZ DEĞİL DAHA FAZLA KULLANALIM AMA…”

Kalabalık bir grup tarafından karşılanan dernek başkanı Eyüboğlu, öncelikle toplantıya öncülük eden Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk’e teşekkür ederek dernek hakkında bilgi verdi. Enerji Verimliliği Derneğinin, öncelikli amacının enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için toplumda farkındalık oluşturmak, bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak olduğunu ifade eden Eyüboğlu, yaşamımızda fazladan kullanılan enerjiyi ortadan kaldırmayı hedefledikleri belirtti.

 

“DÖRT ANA PROJE ÜZERİNDE DURUYORUZ”

Verimli enerji kullanmanın bir memleket meselesi olduğuna dikkat çeken Eyüboğlu, genel merkez olarak Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Sanayi ve Enerji Verimli Ulaşım olmak üzere dört ana proje üzerinde durduklarını söyledi. Konuyla ilgili Türkiye genelinde ciddi bir farkındalık oluşturduklarını dile getiren Eyüboğlu, yakın bir tarihte enerjiyi verimli kullanmanın insanlar tarafından yakinen görülmesi için Enerji Verimliliği Evi adı altında bir yapı oluşturmak istediklerini söyledi.


“YENİLENEBİLİR ENERJİDEN FAYDALANMALIYIZ”

Yenilenebilir enerjiden faydalanılması gerektiğine dikkat çeken Eyüboğlu; güneş enerjisi, rüzgâr tribünleri, tasarruflu elektroniğe geçiş, doğalgazın bilinçli kullanılması, gündüzleri güneş ışığından faydalanılması gibi alternatiflerin ciddi tasarruflar sağladığına dikkat çekti. Ayrıca Kocaeli’de son dönemde başlatılan Kentsel dönüşüm Projeleri kapsamında binaların ısı, ışık sistemleriyle alakalı yapılacak düzenlemelerin de enerji tasarrufu sağlayacağını söyledi.

 

“KOCAELİ KENT KONSEYİ ARACILIĞI İLE HALKI BİLİNÇLENDİRELİM”

Bu bağlamda Kocaeli Kent Konseyi ile Kocaeli genelindeki tüm ilçelere ulaşarak, konuyla ilgili halkı bilinçlendirmek istediklerini söyleyen Eyüboğlu,  enerji verimliliği çalışma grupları oluşturulabileceğini belirtti.


“SİVİL HALKA ÖNCÜLÜK YAPMALIYIZ”

Sanayicilerin verimli enerji kullanmasına yönelik devlet tarafından yaptırımların uygulanması gerektiği konusunda görüş bildiren İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç ise büyük sanayi kuruluşlarının konuya sanıldığı kadar uzak olmadığını dile getirerek devletin teşvik ve desteğinin olduğunu söyledi. Söz konusu destekten faydalanmayanlara ise öncülük edilmesi gerektiğine dikkat çeken Saraç, derneğin bu noktada önemli olduğunu ifade etti.


“BU ÖNEMLİ VE KUTSAL BİR DAVA”

Toplantıda söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, “Bu önemli ve kutsal davaya gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekse Tema temsilcisi olarak her zaman destek vermeye hazırız. Daha önce Enerji Hanım Projesi, Suyu Boşa Harcama gibi projelere destek olduk. Sanayi de enerjinin verimli kullanılması noktasında Ford Fabrikası en güzel örnektir. “ dedi.

Konuyla ilgili görüş bildiren katılımcılar, halkı bilinçlendirmek adına, enerjinin verimli kullanılması noktasında okullarda eğitimler verilmesi, halka yönelik seminerler düzenlenmesi, açık ya da kapalı alanlardaki dev ekranlarda bilgilendirme reklamlarının yayımlanması gibi çeşitli bilinçlendirme hareketinin başlatılması ile ilgili görüş bildirdiler.


TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantı sonunda konuşma yapan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Eyüboğlu’na teşekkür ederek, Kocaeli Kent Konseyi olarak böylesi önemli bir vazifeye her zaman öncülük edeceklerini ve destek vereceklerini söyledi. Dernek Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu ise kendilerine bu fırsatı vererek böylesi dinamik bir gruba bilgi vermelerini sağladıkları için teşekkür etti.

#

27 Mar 2015 - 09:43 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.