Kocaeli, Manchester ile yarışa bilir durumda mı?

İş dünyası geçtiğimiz hafta, Kocaeli’de Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen ve farklı illerden iş adamlarını buluşturan iftarda bir araya geldi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve bölge iş adamlarının yer aldığı toplantıda KOBİ’lere yönelik bölgesel ve şehirlerarası rekabeti artıracak teşvikler hakkında bilgi verildi.

**

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, toplantıda bir konuşma yaptı.

Doğan, Türkiye’de sanayi kentlerinin artırılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Doğan, eşiğinde olduğumuz yeni sanayi devriminin alt yapısına uygun şehirlerin hazırlanması gerektiğini ve bu şehirlere gelecek yıllarda daha fazla ihtiyacımız olacağını ifade etti.

Sanayi şehirlerine marka değeri kazandırılması gerektiğine de dikkat çekti…

Sonrasında Kocaeli ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

**

Doğan şunları söyledi;

 “Kocaeli, ticaret ve liman şehri olarak Türkiye’nin en önemli lokomotif şehrinden biri.

Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi metropolü olan Kocaeli, Avrupa’nın önemli ticaret şehirlerinden Düsseldorf (Almanya) ve Manchester (İngiltere) gibi şehirlerle yarışabilir durumda.

Ancak Kocaeli gibi sanayi şehirlerine daha fazla ihtiyacımız var.

Sanayi altyapısı ve konumu uygun şehirlerimize yatırımlar yapmalı ve marka değeri kazandırmalıyız.”

**

Doğan’ın Kocaeli’nin sanayi yönünden Düsseldorf (Almanya) ve Manchester (İngiltere) ile yarışabilir durumda olduğunu ifade etti…

Kocaeli, belki bu şehirle sanayi yönünden yarışabilir, ama şehir planlamasında onların çok gerisinde…

TÜMSİAD Başkanı Doğan’ın bahsettiği Almanya’nın Düsseldorf kendine 1996 yılında gitmiştim…

Düsseldorf, 1996 yılında bile Kocaeli’nin şimdiki halinden kat be kat öndeydi…

Sanayi kendi Kocaeli’nin metrosu yok…

Bizi yönetenler Otogar-Sekapark arasına tramvay koyacağız diye övünüyorlar…

Düsseldorf ile ortak yanımız sanayi kenti olmamız, onunu dışında onlarla çok fazla bir benzerliğimiz yok…

Resim

Şehir isimlerini fotonun üstüne koyalım… fotoları alt alta koyalımmmm

 

 

Üzülmez, Ömer Dede’yi mutlu etti

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli vatandaşların taleplerini kısa sürede karşılayarak onların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bayram öncesi 84 yaşında dizlerindeki kireçlenme nedeniyle yürüme zorluğu yaşayan Ömer Bayrak’a da tekerlekli sandalyesini Başkan Üzülmez, bizzat teslim etti. Ömer Dede, Başkan Üzülmez’e teşekkür etti. 

 

 

İl protokolü Başkan’ın babasını ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü ve AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun babası Necmettin Karaosmanoğlu’na bayram ziyareti gerçekleştirerek hayır duasını aldılar. Başkan Karaosmanoğlu’da babasını ziyarete gelen Bakan Fikri Işık ve diğer konuklara da teşekkür etti. Daha sonra Bakan ışık ve beraberinde ki heyet Yuvacık merkezde vatandaşlarla bayramlaştı ve çay içtiler.

 

 

İzmit’te görüntü kirliliği oluşturan yapı yıkıldı

Şirintepe Mahallesi’nde görüntü kirliliği oluşturulan eski bir yapı İzmit Belediyesi tarafından yıkıldı. Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Şirintepe Şirin Sokak No:39 adresinde Müyesser Sertel ve hissedarlarına ait, imar-şehircilik ve estetik açıdan görüntü kirliliği oluşturan, çevre sağlığı açısından tehlike oluşturan  metruk yapının yıkımı yönünde Belediye Encümeni karar aldı. Encümenin aldığı karar doğrultusunda söz konusu metruk yapı iş makinası yardımıyla yıkıldı.

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler