Kocaeli, Soma’dan farksız

        MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, il başkanı Aydın Ünlü, Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Münür Kutluata, dün Derince Limanı’nın öze...

 

 

 

 

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, il başkanı Aydın Ünlü, Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Münür Kutluata, dün Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı eylem yapan Liman-İş yöneticilerini kurulan çadırda ziyaret etti. Yapılan ziyarette konuşan sendika şube başkanı Bülent Aykurt, “28 Mayıs teknik delillerin son bulma günüdür” dedi.

 

SOMA GİBİ OLMASIN

İhale ile denizin satılacağını dile getiren Aykurt, “Soma kamu malıydı. Derince’nin de Soma gibi olmasını istemiyoruz. Burada Derince Limanı değil denizimiz satılmıştır. Limanla ilgili imar planı yapanlar aramızda değil. AKP Milletvekili İlyas Şeker en küçük dolgulaşmaya izin vermeyeceklerini söylemişti. Başkan Karaosmanoğlu’nun görevi de halkın menfaatlerini korumaktır” dedi.

 

LİMAN PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Daha sonra konuşan milletvekili Lütfü Türkkan da, “MHP olarak özelleştirmeye değil, peşkeş çekmeye karşıyız. Burada rant var. Limanı rehabilite etmek buraya gelecek gemi sayısını artırmaktır. Fakat yapmak istedikleri rehabilite değil, dolgu yaparak daha fazla zengin olmak” dedi. Kocaeli halkının oksijensizlikten öldüğünü anlatan Türkkan, “Bu kentin Soma’dan farkı kalmadı” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Münür Kutluata da sendika üyelerini mücadelelerinden dolayı kutladı.

#

26 May 2014 - 16:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.