Kocaeli Ticaret Odası ve eğitim sektörümüz

Kocaeli Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi  Yusuf Koçak’tan aldığım davet üzerine, “Eğitim Komitesi” nin  22 Nisan 2015 tarihli toplantısına katıldım.

 Basın Yayın, Kitap-Kırtasiye, Eğitim ve Bilişim sektörü üyelerinden oluşan komite,  her toplantısında, üyelerinden gelen istem üzerine gündem belirliyor ve sorunlara çözüm arıyor.

Komite Başkanı Fatih Ekinci, eğitim ve medya sektöründe faaliyet gösteriyor.

Komitede yer alan diğer üyeler;  Mehmet Akif Şen ( Matbaacılık), Sedat Yazıcı ( Yazılım-Danışmanlık), Tevfik Soytekin (Üye İlişkileri Sorumlusu), Yıldırım Yılmaz ( Sürücü Kursları), Handan Kümeli             ( Eğitim), Nihat Sert ( Yayıncılık), Burhan Yıldız (Kitap-Kırtasiye), İbrahim Özer (Kırtasiye),  Hakan Üzmez ( Kitap-Kırtasiye) sektörlerinde faaliyet gösteriyorlar.

Toplantıda öncelikle, “ithal oyuncak ve kırtasiyelerdeki kanserojen maddeler” konusuna yer verildi. Kırtasiyeci Burhan Yıldız, denetimlerin yetersiz olduğunu belediyelerin bu konuda denetim yapmadıklarını öne sürdü ve “teknolojik ürünler ve özellikle de kablosuz ürünler (Tablet Bilgisayar gibi) çocukların zihinsel gelişimlerine ve ergonomilerine zarar veriyor” dedi.

Nihat Sert; “Yabancı dildeki yayınların fahiş fiyatlarla satıldığını, yanancı dil eğitiminde metodolojinin yanlış olduğunu” belirttikten sonra, “90 Bin Akıllı Tahta dağıtıldı ama içeriği boş” dedi.

Sedat Yazıcı; İnşaat sektöründe rezidans yatırımları yapanların bir kısmının, “yazılım alanında” yatırıp yapmaları halinde hem kendilerinin hem de ülkenin çok şey kazanacağını belirtti.

Hakan Üzmez ise, Kocaeli’nin İstanbul’a yakın olmasının kırtasiye sektörü için büyük bir dezavantaj olduğunun altını çizerek; “İstanbul bizi ezmiyor, adeta üzerimizde tepiniyor” dedi!

Hakan Üzmez devamla; “ Hükümet ilköğretim kitaplarını bedava verdi, kırtasiyeciler cirolarının yüzde 50’sini kaybettiler. Sonra sıra lise kitaplarına geldi. Bütün Türkiye’den kitap-Kırtasiye işi yapanlar otobüslerle Ankara’ya giderek bu durumu protesto kararı aldık. Kocaeli’den 2 otobüs gitmeyi planlıyorduk, tek otobüs, minibüs derken sadece 4 kişi gittik! Kuğulu Park’ta ise tüm Türkiye’den gelen 300 kişi kadardık! Polisler piknik yaptı, gazeteler bizi haber bile yapmadılar” diye yakındı.

 

SONUÇ;

Esnaf ve tüccarımız sıkıntılı ve çözüm umudu taşımadıkları sorunlarla mücadele ediyor!

Onları dinleyen yok!

Dinler “miş” gibi yapan, sonra kendi bildiğini okuyan, Meclis’e de, İktidara da egemen “TEK KİŞİ” var!

Herkesin kaderi, onun iki dudağı arasında!

Oysa, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Borsalar ve hepsinin üst örgütü TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) var!

Hemen aklıma geliyor;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu;  “Ülkeler artık askerlerle değil, şirketlerle işgal ediliyor” dedi. ( 12 Kasım 2006). Sonra, yine Hisarcıklıoğlu; “Perakende Yasasının olmayışı vahşi kapitalizme yol açıyor” dedi! (6 Nisan 2010)

Peki ne oldu?

“TOBB şirketlerine müfettiş baskınları” yapıldı! ( 3.Mayıs 2010 )

Hisarcıklıoğlu bir daha “cik” diyemedi!..

Demokratik-Hukuk Devleti’nde Meslek Odaları’nın siyasal iktidar üzerinde önemli etkisi ve “yaptırım güçleri” olur!

Şimdi, hep birlikte, “kendi vicdanlarımıza” soralım; Türkiye Demokratik bir HUKUK DEVLETİ midir?

Bu koşullarda “ULUSAL SERMAYE” nin sorunları çözülebilir mi?

Bizim vakfı görenler hariç!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - KILIÇTAROĞLU ve bazı muhalafet liderleri Asgari ücreti hayali rakamlara yükselttiler..Şu denilebilir asgari ücret Holding ve holding fabrikalarında,iş yerlerinde olamayacak işi ne?Asgari ücret;Esnaf,Küçük işletmeler,Kobiler içindir..Asgari ücretin Holding fabrikalrında iş yerlerinde işi ne?Aski durumda Holdingler küçük işletmeleri yutmaya devam eder..Yapılan AVM’lerde şehir dışında şehre uzak yapılmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 17:45


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler