Kocaeli Üniversitesi'nde Cumhuriyet paneli

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Arkeoloji Bölüm Başkanı...

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tuba Ökse’nin yaptığı, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Selçuk Şirin ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Dr. Gonca Arkon Tekinel’in konuşmacı olarak katıldığı paneli Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

 

ATATÜRK’ÜN EDEBİYAT YÖNÜNE VURGU YAPTI

Panelde ilk olarak Doç. Dr. Funda Selçuk Şirin ‘Balkan Savaşlarının Cumhuriyet Kuşağı Üzerine Etkisi’ üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Şirin, balkan savaşları ile başlayıp 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Harbi ile devam eden dönemin, bir varoluş mücadelesi verildiği dönem olarak değerlendirildiğini belirtti. Öğr. Gör. Dr. Gonca Arkon Tekinel ise ‘Atatürk ve Edebiyat’ konulu konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Edebiyat yönüne vurgu yaptı.

#

02 Kas 2015 - 15:18 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.