Kocaeli Üniversitesinde medya konferansı yapıldı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Kulübünün düzenlemiş olduğu “Televizyon ve Sinema sektörü, Haber yapımı” konulu konferans öğrencilerden büyük ilgi gördü...

Kocaeli Üniversitesi İletişim Kulübünün düzenlemiş olduğu “Televizyon ve Sinema sektörü, Haber yapımı” konulu konferans öğrencilerden büyük ilgi gördü. Görüntü yönetmeni İlker Özkap’ın konuşmacı olduğu konferansa, İletişim fakültesi öğrencilerinin yanı sıra farklı fakültelerden öğrenciler de katıldı. Özkap konferansın başlangıcında bugüne kadar çalıştığı projelerden video kesitleri sunarak mesleki deneyimlerini aktardı. Konferansa katılan öğrencilere sosyal medya kullanımını araştırmacı bir yönle de kullanmalarını tavsiye eden Özkap, sinema izlemenin, kitap okumanın, sektör çalışanlarıyla iletişim kurmalarının önemine dikkat çekti. Özkap, "İletişim fakültesinde okuyorsunuz gazetecilik okuyanınız var, halkla ilişkiler okuyanınız var, sinema televizyon okuyanınız var. Bence ilk önce ne yapmanız gerektiğini kafanızda bir hayal etmeniz lazım” dedi. 
Sinema, reklamcılık ve televizyonculuk alanlarına dair teknik bilgiler de aktarırken medya çalışanlarının meslek hayatında karşılaştığı zorluklara da değinen Özkap, yaşadığı olaylardan örnekler vererek öğrencileri bilgilendirdi. Özkap ayrıca konuşmasında günümüzün iletişim anlayışını değerlendirirken medya sektörünün geçmişten bugüne yaşadığı değişimi deneyimleri ışığında anlattı. Konferans Özkap’ın öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

#

29 Mar 2017 - 18:30 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.