KOCAELİ VALİLİĞİ'NDEN ÖĞRENCİLERE 330 BİN KİTAP

Kocaeli Valiliği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Her Eve Bir Kitap' projesi kapsamında öğrencilere karne hediyesi olarak 330 bin kitap da...

Kocaeli Valiliği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Her Eve Bir Kitap' projesi kapsamında öğrencilere karne hediyesi olarak 330 bin kitap dağıtıldı

Geçen yıl 299 bin kitabın dağıtıldığı proje kapsamında bu yıl 330 bin kitap öğrencilere yaz tatili hediyesi olarak verildi. İnterteks Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle karnelerini alan öğrenciler, kendilerine verilen hikaye kitaplarını da alarak yaz tatiline girdi. Karne ve kitap dağıtım törenine protokol üyeleri büyük katılım gösterdi.
TEMSİLİ 5 BİN ÖĞRENCİ
12 ilçeden toplam 100 okul İnterteks Fuar Alanı'ndaki törende hazır bulundu. Temsili olarak 5 bin öğrencinin katıldığı törende veliler de öğrencileri yalnız bırakmadı. İnterteks alanında temsili tören yapılırken, tüm okullarda da kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl öğrencilerden istenen kitap özetleri bu yıl da istendi.
YOĞUN KATILIM
Büyük bir coşkunun yaşandığı karne törenine; Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Milletvekili Sibel Gönül, Fikri Işık, AK Parti MYK Üyesi Mazhar Bağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Vali Yardımcıları, Şube Müdürleri ile çok sayıda veli katıldı.

“TATİL DEMEK YATMAK DEMEK DEĞİL”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Tatil demek yatmak, uyumak demek değil" derken, Milletvekili Fikri Işık ise, toplum olarak çok okumamız gerektiğine dikkat çekti. Kuran'ı Kerim'den örnek veren Işık, "Kuran'ın ilk emri oku. Bu emre uyalım. Bu emre uyarsak Dünya'da bizi kimse tutamaz" diye konuştu. Vali Topaca'da yaptığı konuşmasında öğrencilerden sadece okumaları istediğini belirtti.

KİTAP ÖZETLERİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Dağıtılan kitapların 100 temel eser içerisinden seçildiğini hatırlatan Vali Topaca, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi özetlerin ödüllendirileceğini söyledi. Her sınıftan birinci, ikinci ve üçüncülerin seçileceğini söyleyen Topaca, "12 birinciye 5 bin, 12 ikinciye 4 bin ve 12 üçüncüye de 3 bin lira para ödülü verilecek" açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından karne ve kitap dağıtım törenine geçilerek protokol üyeleri tarafından yılsonu kapanış zili çalındı.

#

08 Haz 2012 - 16:31 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.