• BIST 108.489
  • Altın 152,547
  • Dolar 3,6704
  • Euro 4,3242
  • Kocaeli : 9 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • Sakarya : 9 °C

Kocaeli’de 14 bin 500 ton karpuz üretildi

Kocaeli’de 14 bin 500 ton karpuz üretildi
Ülke genelindeki karpuz üretimi giderek artıyor. Kandıra ve Sepetçi karpuzu gibi bölgelerin ürünleri ile piyasaya giren Kocaeli’nin bu yılki üretimi ise 14 bin 469 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye’de karpuz üretimi son on yılda çok arttı. Özellikle ülkenin güney bölgelerindeki kentlerde Adana ve Diyarbakır’ın öncülüğünde yapılan karpuz üretiminde Kocaeli’nde de artış yaşandı.

 

14.500 TON KARPUZ ÜRETİLDİ

Karpuz üretiminde iller sıralamasında 775 bin 219 ton ile Adana birinci, 365 bin 841 ton ile Antalya ikinci ve 199 bin 598 ton ile de İzmir üçüncü oldu. Kocaeli’nde ile geride kalan dönemde 14 bin 469 ton karpuz üretiminin yapıldığı öğrenildi.

 

ÜLKEDE 39. SIRADAYIZ

Başta Kandıra ve Sepetçi karpuzu ile piyasaya giren ve pazar tezgahlarını süsleyen Kocaeli, bu sektördeki ihracatta ise beklenen düzeyi bir türlü yakalayamadı. Fakat az da olsa yükseliş elde edilmesi üreticileri gelecekle ilgili ümitlendirdi. Buna göre ilimiz, elde edilen üretim rakamı ile birlikte ülke sıralamasında 39’uncu basamakta yer aldı.

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim