Kocaeli'de 60 dere temizlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığını tehdit eden 60’a yakın dereyi ıslah etti.   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığını tehdit eden 60’a yakın dereyi ıslah etti.  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce yeterli çalışma yapılmayan ve tehdit oluşturan derelere ıslah yatırımları ile müdahale etti. Çalışmalar kapsamında 60’a yakın derede yaklaşık 70 kilometrelik ıslah çalışması yapıldı. İSU Genel Müdürlüğü’nün Kocaeli genelinde yürüttüğü dere ıslah çalışmaları kentin değişiminin de bir göstergesi oldu. Kentin genelinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında nüfusun yoğun olduğu ilçelerden İzmit’te birçok dere eski tehlikeli ve çirkin görüntülerinden uzaklaştırıldı. Dere ıslah çalışmalarında hem kapalı, hem de açık menfez uygulamaları yapıldı. Merkezağa, Serdar, Taşocağı, Akarca, Bekirdere, Bostanlar, Kanlıbağ, Kertiltekke, Hatip, Seka Kelle gibi derelerde yapılan çalışmalar ile vatandaşlar olası ani yağışlarda taşkınlardan etkilenmedi. Son dönemlerde aşırı yağışların etkili olduğu Kartepe ilçesinin çeşitli bölgelerindeki yüzey sularını toplamak için dere ıslahları yapıldı. İlçede Balaban, Derbentdere, Köseköy İplik, Uzunçiftlik Yirim, Suadiye Kestanelik gibi derelerde ıslah çalışmaları yapıldı. Derince ilçesindeki gelişigüzel akan atık sulardan arındırılması için yapılan ıslah çalışmaları ise Çınarlı, Çenedere, Cımbız, Kaşgal, Karaahmet gibi derelerde gerçekleştirildi. Dere ıslahı çalışmaları kapsamında Körfez’de; Ağa, Kocakışla, Sarmaşık, Köydam, Dilovası’nda; Eynerce, Gebze’de Bahar, Korkak, Çamaşır, Saz, Çayırova’da; Çağdaşkent, Darıca’da Nene Hatun, Eskihisar, Aşıroğlu, Pirireis, Gölcük’te; Ulaşlı, Değirmendere, Başiskele’de Hamamdere, Kanlıdere, Yeniköy, Karamürsel’de; Kasaba, Kandıra’da; Namazgah dereleri de bulunuyor.

#

23 Eki 2016 - 14:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.