Kocaeli’de bir ilk! 19 Ülke davet edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ile Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği’nin ortaklaşa düzenleyecekleri...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ile Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği’nin ortaklaşa düzenleyecekleri Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali yarın başlayıp 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. Doğu Kışla Parkı içerisinde bulunan Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği’nde uluslararası festivale ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

KOCAELİ’DE İLK

Toplantı Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu’nun öncülüğünde gerçekleşti. Bunun yanında Vira Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz ile müzik festivali projesinde emeği geçen Artvinli müzisyen Cemal Çayırcı toplantıya katıldı. Kocaeli’de ilki düzenlenecek olan müzik festivalinde kemençe, tulum, gayda ve türevi olan enstrümanlardan, kendi kültür sandıkları içerisinde bulunan diğer dünya ülkeleri ile bir araya gelinecek.

750 DANSÇI KATILACAK

İzmit, Körfez, Kartepe ilçelerinde yapılacak gösteriler yöre halkı tarafından heyecanla beklenmekte. Festivale gelen ülke dansçılarına turistlik mekanlar gezdirilerek yöresel yemekler ikram edilecek, deniz gezisi ile birlikte ilçelerin tanıtımı yapılacak. Kocaeli’de ilki düzenlenecek olan festivalde festival güzeli seçimi de yapılacak. Festivale 20 ülkeden 750 dansçı katılacak. Horon kültürünün sadece Türkiye’nin Karadeniz bölgesi haricinde dünyanın değişik ülkelerinde de yaşadığı gösterilmiş olacak.

FESTİVALE DAVET EDİLEN ÜLKELER

Bulgaristan

Sırbistan

Yunanistan

Gürcistan

Macaristan

Makedonya

Çeçenistan

Bosna Hersek

Osetya

Ukrayna

Slovakya

Polonya

Çek Cumhuriyeti

Hırvatistan

KKTC

Meksika

Azerbaycan

Arnavutluk

İtalya

FESTİVAL PROGRAMI

Yarın İzmit (Start)

23 Ağustos Çarşamba Turizm Tanıtma Programı

24 Ağustos Perşembe Piknik ve Deniz Organizasyonu

25 Ağustos Cuma Körfez’de 15 Temmuz Parkı Gösteri Alanı

26 Ağustos Cumartesi Kartepe Seka Park Gösteri Merkezi

27 Ağustos Pazar Kocaeli Fuar Alanı (GALA)

#

20 Ağu 2017 - 14:57 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.