Kocaeli’de terör operasyonu: 4 gözaltı

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kocaeli İl Jandarma İstihbarat Şube ekipleri, PKK terör örgütüne yardım v...

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kocaeli İl Jandarma İstihbarat Şube ekipleri, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı ve üye kazandırdığı gerekçesiyle bir kişiyi takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıkan şüphelilerin içinde bulunduğu otobüs, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde durduruldu. Otobüste bulunan örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettiği öne sürülen “Miro” lakaplı Abu Bekir I. ile yeğeni Emre I. gözaltına alındı.

 

Yeğenlerini örgüt üyesi yapacaktı
Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Zanlıların ifadelerinden yola çıkan jandarma ekipleri, PKK terör örgütü ile bağlantıları olduğu tespit edilen Abu Bekir I.’nın yeğenleri Saim I. ile Orhan T. isimli şahısları da İstanbul’da düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Zanlıların Körfez Yukarı Hereke’de ikamet ettikleri ve örgüte katılmak için önce Şanlıurfa’ya oradan da Kobani’ye gitmek üzere yola çıktıkları tespit edildi. Yaklaşık 4 gündür sorguları devam eden zanlılar, terör örgütüne üye olmak ile yardım ve yataklık yapmak suçlamaları ile adliyeye sevk edildi. Nuri AKÇAHARMAN

#

05 May 2016 - 10:36 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.