Kocaeli'de toplu taşımaya 24 yeni otobüs

Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşları hizmetine sunulan 24 yeni Jest Otobüs’ün hizmet alımı töreni Plaj Yolu Otobüs İşletme Garajı’nda gerçekl...

Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşları hizmetine sunulan 24 yeni Jest Otobüs’ün hizmet alımı töreni Plaj Yolu Otobüs İşletme Garajı’nda gerçekleşti. Törene Genel Sekreter İlhan Bayram, genel sekreter yardımcıları Doğan Erol, Dr. Ali Yeşildal, Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar, Ulaşım Park Genel Müdürü Yasin Özlü, otobüs şoförleri ve vatandaşlar katıldı.

 

5.5 VE 6.5 METRELİK OTOBÜSLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan araçlar 5.5 ile 6.5 metre uzunluğuna sahip. 17 oturan, 3 ayakta ve bir engelli yolcuya hizmet verebilecek araçlarda yokuş kalkış desteği ve şerit takip sistemi mevcut olarak hizmet verecek. 24 adet alınan bu araçlar alçak tabanlı ve engelli erişimine sahipler.

 

DAR SOKAKLAR İÇİN UYGUN

İstenen araçlar, boyut olarak büyük otobüsler için dar olan sokak veya caddelerde ulaşım hizmetinin devamlılığının sağlanması amacıyla teknik özellikleri belirlenmiş ve tercih edildi. Bu kapsamda araçlar Valilik-Erenler-Kent Konut-Üçyol, Kulfallı-Valilik, Arızlı-Valilik, Yenidoğan-Çocuk Hastanesi, Yeniköy-Gölcük, Yazlık-Gölcük, İhsaniye-İzmit, Saraylı-Gölcük Devlet Hastanesi, Gölcük MYO-Gölcük hatları arasında hizmet verecek.

 

KONFORLU ULAŞIM DEVRİ

Araçların hizmete alım töreninde konuşan Genel Sekreter İlhan Bayram, “24 yeni otobüsümüz daha yollara çıkıyor. Hizmete alınan bu araçlarımızla kentimizin yamaçlarındaki eski dar sokaklarında ve yolcu sayısı az olduğu için verimli çalışmayan hatlarında konforlu yolculuk devrini başlatmış oluyoruz’’ dedi.

 

ENGELLİLER İÇİN UYGUN

Araçların engelliler için uygun olduğunu belirten Genel Sekreter Bayram, “Engelli hemşerilerimizin de rahat kullanımı dikkate alınarak dizayn edilen araçlarda aynı zamanda dik yamaçlar için önemli bir özellik olan yokuş kalkış desteği ve düz yolda kaza önlemede etkili şerit takip sistemi bulunuyor. kentimize hayırlı olsun” diye konuştu. Genel Sekreter Bayram tören sonrası yeni araçlarla engelli vatandaşlarla birlikte belediye hizmet binasına kadar yolculuk etti.

 

OTOBÜSLERİN KULLANILACAĞI HATLAR

HAT NO         HATTIN ADI

11                    Valilik-Erenler-Kent Konut-Üçyol

61                    Kulfallı-Valilik

62                    Arızlı-Valilik

65                    Yenidoğan-Çocuk Hastanesi

665                  Yeniköy-Gölcük

670                  Yazlık-Gölcük

680                  İhsaniye-İzmit

720                  Saraylı-Gölcük Devlet Hastanesi

730                  Gölcük MYO-Gölcük

#

27 Tem 2017 - 13:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.