Kocaeli'deki Gaziantep'e binlerce kişi akın etti

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 6 Ekim'de başlayan tanıtım günlerinde, Gaziantep'e özgü baklava, kebap, kuruyemiş, salça gibi ürünlerin yanı sır...

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 6 Ekim'de başlayan tanıtım günlerinde, Gaziantep'e özgü baklava, kebap, kuruyemiş, salça gibi ürünlerin yanı sıra hediyelik eşyalar da satışa sunuldu. Stantları ziyaret eden vatandaşlar, Gaziantep'in lezzetlerini tatma ve satın alma imkanı buluyor. Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'de Gaziantep kültürünü tanıtmak için 3 aydır yerel yönetimlerle çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

 

ÜRÜNLERİN KALİTESİ TARTIŞILMAZ

Gaziantep'in yöresel ürünlerinin kalitesinin tartışılmaz olduğunu anlatan Özaygut, "Gaziantep ürünleri dünya literatürünün içerisinde. Bu organizasyon, bu ürünleri bilmeyen, tanımak isteyenlere, bu kültürü tanıtmak anlamında çıkmış olduğumuz bir yol. Ziyaretçilerimiz ne alacaklarını biliyor, evinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ürünleri de tercih ediyor. Ciddi bir talep var, son 3 günde 50 bine yakın ziyaretçi geldi." dedi. Özaygut, kültürlerin kaynaşması adına bu tür organizasyonları desteklerdiklerini belirterek, çok farklı etkinliğin tanıtım günlerinde yapılacağını söyledi. Gaziantep Tanıtım Günleri, 15 Ekim'de sona erecek.

untitled-1-106.jpg

#

10 Eki 2017 - 08:55 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kartepe - Olmamış tanıtım günleri, Ürünlerin çoğunda etiket yok, fiş fatura hak getire, dandik malların insanların tipine göre fiyat verildiği bir yer olmuş. Bu başarı değil kaynak israfıdır. Tanıtım günleri Ankara'da, İstanbul'da yapılıyor. Organize edenler yurtdışı gezilerinden fırsat bulurlarsa bu şehirlerimize giderek nasıl yapıldığını öğrensinler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 08:55